Arhiva cu BereCe-am mai baut

Dogfish Head Sixty-One, armonie cu vin si bere

dogfish_head_sixty_oneNu pot sa confirm ca vinul dupa bere e placere, dar impreuna merg de minune.

Nu e gluma, seful de la Dogfish Head era la un gratar cu prietenii. La un moment dat a observat ca unul dintre ei bea vin in timp ce toti ceilalti se delectau cu bere de tip IPA.

Atunci i-a venit ideea, a luat un pahar cu vin si a turnat cate putin in paharul cu bere al fiecaruia. A iesit ceva bun si distractia de la gratar s-a transformat intr-o reteta curajoasa.

Asa a luat nastere un hibrid de bere cu vin. E mai mult bere, dar combinatia este foarte reusita. Pentru Sixty-One se foloseste must de struguri Syrah din California.

Nu pot sa zic ca as bea in fiecare zi, dar mi-a placut. Cu siguranta ar complimenta o cina gatita cu maiestrie si cred ca ar fi o intrare buna pentru bautorii de vin care nu iau berea in considerare.

In pahar are culoare de vin roze, aciditate medie, spuma putina.

Simti aroma fina de flori de soc, malt si vin. 

Gustul e acrisor cu note puternice de vin roze si hamei amarui. Spre final livreaza citrice, muguri de pin, struguri neprocesati si se stinge intr-o amareala slaba cu note florale.

Nu cred ca va revolutiona industria, dar este un expriment care merita laudat. Bravo!

Review Overview

Gust - 70%
Aroma - 82%
Aspect - 70%
Aftertaste - 81%

76%

O bere buna!

Tip: IPA, Alcool: 6,5%

User Rating: Be the first one !

 

Ți-a plăcut? Susține Universitatea de Bere pe Patreon!
Tags

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close