
Dragon Tips, bere cu bacon, sirop de artar si ardei iute
Reprezinta colaborare dintre o berarie americana (Arizona Wildernes) si una din Marea Britanie (Buxton). Dupa nume e evident ca au vrut sa duca la extrem experimentele la nivel de retete de bere si am fost foarte curios sa vad ce a iesit.
De apreciat faptul ca au folosit chiar bacon, nu arome artificiale. Procedeul e complicat, dar rezultatul a meritat.
La origine e stout si in pahar e neagra cu spuma fina cafenie.
Miroase a bacon, malt dulce, ciocolata si afumatura. Aroma placuta din punctul meu de vedere.
Gustul e foarte bine echilibrat si incepe intens cu bacon prajit, caramel, muguri de pin si cafea. Finalul e amar cu hamei si caldura slaba de ardei iute.
Cand am vazut ingredientele m-am gandit ca sigur a iesit o scarbosenie, dar rezultatul e unul placut.
Nu e este o bere pentru oricine, dar e originala si de dragul diversitatii merita incercata. Hai, noroc!
Review Overview
Gust - 8.5
Aroma - 7.8
Aspect - 7.9
Aftertaste (Final) - 6.9
7.8
Interesanta!
Tip: Stout, Alcool: 8,3%