Arhiva cu BereCe-am mai baut

Duvel, gustul clasic de bere belgiana

duvelAbordam cu nostalgie inca o clasica a berilor belgiene.

Nu mai bausem Duvel de ani de zile. A fost printre primele “beri straine” pentru mine, dar de cand se gaseste pe orice raft de supermarket mai decent, am ignorat-o cu desavarsire.

“Mi s-a urcat diversitatea la cap si nu-mi mai ajungi la nas de cand beau bere artizanala americana”, imi spuneam in timp ce mergeam cu sticla de Duvel spre casa.

In pahar arata aproape perfect, aurie, curata cu spuma pufoasa care rezista minute bune. Aroma e cum trebuie, drojdie, malt, mere verzi si citrice.

Gustul respecta originea. E acrisoara cu multa drojdie, coriandru, citrice si note de corcoduse verzi. Finalul la fel de aromat si amarui in doza corecta.

Ca la carte, daca o vedeti pe raft, merita sa aveti o conversatie cu ea. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 8.5
Aroma - 8.6
Aspect - 8.4
Aftertaste (Final) - 8

8.4

Excelenta!

Tip: Belgian Strong Ale, Alcool: 8%

User Rating: 3.69 ( 5 votes)
[Google]

Related Articles

2 Comments

  1. Eu am baut-o de 2 ori, la mai bine de 1 an distanta. Nu m-a impresionat nici prima data, nici a doua. Mi s-a parut o bere bunicica, cu alcool ce iesea foarte tare in fata (in Westmalle Tripel, de exemplu, nu stiu cum se ascunde, desi e si mai mult). La 11 lei, cat am dat ultima oara pe ea, se gasesc altele mult mai bune. Sau imi scapa mie ceva ?

    1. Nu cred ca iti scapa, fiecare simte berea in felul lui pana la un anumit punct, conteaza foarte mult si ce ai mai baut comparativ cu ea. Eu o apreciez pentru ca e constanta, defineste cumva stilul bere belgiana si e o bere care te face curios sa incerci si “altceva”. hai, noroc!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button