Motive

Eu si berea

Mug of beer close up on wooden tableEu am aflat despre bere din povestirile tatalui meu. Erau povestiri cu iz de comunism despre cozi, zvonuri si curse contra-timp prin Bucuresti. Povesti care se terminau cu bere rece, chiar daca nu intodeauna buna. Povesti la Caru’ cu Bere si in Cismigiu cu pastrama si prietenie.

Tin minte ca atunci cand eram mic ma lasau ai mei sa “beau” spuma, am zeci de amintiri cu mese in familie, galagie, rasete, glume si eu care vanam cele doua degete de spuma.

In anii ’90 a fost perioada cu berea la draught si zile toride cu munca la tara care se finalizau cu “ia bicicleta si du-te sa iei niste bere la dozator”.

Imi amintesc reclamele la Hopfen Konig, bere disparuta intre timp,  dar si prima data cand am baut Azuga. Aveam vreo 14 ani si tocmai ma dadusem barbat la carat saci de grau, eram terminat si aveam praf si in chiloti. Il ajutasem pe al meu bunic si am primit cu mare onoare o bere Azuga la sticla. Tin minte si acum, mi-a dat-o ca pe o medalie. Era slaba si cam rasuflata, dar era rece si sa-mi sara capacele din borcan daca nu mi s-a parut ca beau ambrozie fermecata! Extraordinara!

Am ceva povesti si cu terasa “La Nisip”, undeva prin Salajan. Nu se numea asa, era o baraca din vremea cand inca nu demolasera “buticurile”. Era cu multa umbra, nisip pe jos si noua ne placea acolo. Ani de liceu si oameni de baza cu care intotdeauna aveai ce sa vorbesti la o halba rece, relaxare si planuri de mai bine (Nastase, sper ca citesti).

Excursii, iesiri si petreceri cu boxe plimbate prin Bucuresti si dans dupa ce ma chercheleam dintr-o bere. Ani frumosi cu examene, ziare, redactii si munca si cursuri si bere in Leu la “Jeg”.

Si ma opresc aici, devine siropoasa treaba, ma uit la ce-am scris mai sus si parca citesc o reclama la Coca-Cola.

Ma consider norocos ca pot sa beau si in ziua de azi o bere, ocazional, cu oamenii de mai sus, dar si cu multi altii cu care sunt mandru ca am ciocnit o sticla.

Sa nu beti niciodata de suparare, hai noroc!

Razvan

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button