Motive

România face bere!

Productia de bere artizanala accelereaza si e foarte bine, explozia de micro-fabrici readuce in discutie inovatia si calitatea berii românesti.

Ne-am uitat putin la istoric ca sa vedem daca se confirma “fenomenul” sau nu. In ultimii 5 ani s-au intamplat lucruri foarte bune.  Cu capacitati modeste si unii chiar fara propriul echipament, micii producatori de bere artizanala incep sa conteze in ochii consumatorilor si incearca sa revitalizeze o industrie dominata de bere “macro” plictisitoare.

A iesit graficul de mai sus. In 2016 si-au inceput activitatea 8 curajosi si din ce am auzit eu, urmeaza sa vedem multe “inaugurari” si anul acesta.

Legenda:

1991Lapusna/Afrodita SRL
1992Albrau SA, Bere Mures
1998Bergenbier SA
2003European Foods
2008Romaqua
2010Klausen Burger
2011Berestroika, Clinica de Bere
2013Fabrica de Bere Buna, World of Beer,
2014Beraria Vlad Tepes, Csiki Sor, Nemteana,  Sara
2015Hophead, Sikaru, Ground Zero
2016Arbema, Bere a La Cluj, Bereta, Cazino, Ordinul Berarilor, Hop Hooligans, Perfektum, Red City

 

Pentru ca departamentul nostru de documentare e mai mereu sub influenta alcoolului, e posibil sa ne mai fi scapat cate ceva. Daca aveti mai multe informatii decat noi (despre berari noi sau vechi), lasati un comentariu sau bagati un email la unibere[at]gmail.com.

Hai, noroc!

Related Articles

9 Comments

  1. Anul trecut au început și sibienii de la 1717. În București nu am văzut deloc, dar de la ei am băut poate cel mai bun red ale. ever!!!

  2. Tot in 2017 au mai pornit la drum alti curajosi: Solca, o bere din Bucovina si Capra Noastra, bere din Iasi. Merita incercate :)

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button