Beer World

Femeile, berea amara si discriminarea

4b4782f1-6e3e-461e-bcdb-9639c4c2f7bf-680x1020Recunosc, si eu am tendinta sa propun bere cu fructe femeilor, dar acum cateva saptamani i-am dat sa guste o IPA amaruie unei prietene si a fost absolut fermecata.

Mi-a dat de gandit si am vrut sa vad cum vad si altii problema. Ideea e sa explorezi si, daca te tine, sa iei problema in propriile maini.

Asa a facut o suedeza care se saturase sa ii fie oferite beri dulci, slabe sau cu fructe atunci cand ea voia sa bea bere neagra sau o IPA amara cu mult hamei.

Rebecka Singerer  s-a considerat discriminata si s-a alaturat organizatiei FemAle, un grup de alte femei bautoare de bere.

Impreuna au scos pe piata prima bere facuta exclusiv de femei din Suedia. Nu e “light”, nu e cu fructe, e o bere serioasa cu mult hamei si personalitate. Evident, se numeste “We can do it!

Nu o considera o victorie a feminismului si nici nu sustin ca e bere pentru femei. Au prezentat-o publicului ca fiind o “o bere delicioasa  de tip Pale Ale pe care o poate bea oricine.”

“E vorba despre egalitate, nu despre feminism. Multe femei prefera sa bea vin pentru ca nu stiu ce inseamna bere cu adevarat buna” spune una dintre fondatoarele FemAle.

We Can Do It! foloseste trei feluri de malt – Maris Otter, Amber si Thomas Fawcett si doua tipuri de hamei, Galaxy si Cascade. Are 4,6% alcool si  e destul de amara cu IBU de 65. (IBU = international bittering units).

Bravo lor, sincer sa fiu, sunt de acord! Normal ca femeile spun ca berea e “nasoala” daca li s-a oferit doar Haineken si Beck’s lemon.

sursa: theguardian.com

Related Articles

4 Comments

  1. sotia mea prefera de departe stout… eu sunt fan weiss, de exemplu. si nu e singura femeie pe care o cunosc si care prefera berile dark.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button