Arhiva cu BereCe-am mai baut

Fraoch 22 Anniversary, berea la nivel de arta

PhotoAm mai discutat despre “berile de colectie”, de data am baut una buna de tot pe care o tineam de mult timp in beci.

Fraoch 22 Anniversary este o bere scotiana invechita in butoate de sherry in care a fost maturat in prealabil whisky Auchentoshan single malt. Destul de complicata treaba, dar va asigur ca rezultatul este unul cu adevarat premium. S-au produs doar 12.000 de sticle, iar eu am avut onoarea sa beau nr. 04193.

In pahar e aramie, limpede, fara prea multa spuma. Miroase a malt dulce, cirese negre, vanilie, putin alcool si fum de lemn.

E slab acidulata, dar e cremoasa, usor uleioasa, ca un whisky cu gheata.

Gustul dulce livreaza un buchet foarte complex de arome. Simti imediat stafide, smochine, caramel, fructe negre in alcool, vanilie si iz de butoi de stejar usor umed. Spre final notele de whisky devin mai intense si aroma de fum ramane in urma alaturi de o amareala slaba. Superb!

Berea asta este o opera de arta, inca o dovada a complexitatii divine la care poate ajunge berea daca este fabricata cu maiestrie si pasiune. Va doresc sa gasiti si voi o sticla, merita. Eu o am de la Beercademy.ro.

Review Overview

Gust - 9.2
Aroma - 9.4
Aspect - 8.5
Aftertaste (Postgust) - 9.3

9.1

Senzationala!

Tip: Scotish Ale, Alcool 11%

User Rating: Be the first one !
Ți-a plăcut? Susține Universitatea de Bere pe Patreon!
Tags

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close