Arhiva cu BereCe-am mai baut

Fuller’s Vintage Ale 2000, catifea lichida

fullersvintage_2000In fiecare an, berarii de la Fuller’s ofera publicului  o editie limitata de bere numita “Vintage”. Au inceput in 1997 si continua.

Berea poate fi consumata imediat ce a parasit fabrica, dar ideea e ca poate fi invechita 3 – 4 ani sau chiar mai mult. Eu am baut varianta din 2000 cand avea deja 14 ani! Martin de la Real Beer Shop a deschis una si am impartit-o intr-o zi de vara nu foarte calduroasa.

Cel mai probabil nu mai avea gustul si aroma cu care a plecat din Anglia, dar cu siguranta s-a transformat in ceva senzational.

Sticla eleganta era asezata intr-o cutie de carton visiniu si era insotita de o scrisoare din partea berarului unde descria pasiunea cu care a fost fabricata si isi cerea scuze pentru faptul ca a trebuit sa-i puna termen de garantie, l-a obligat legea.

In pahar e bruna cu foarte putina spuma si aroma mult prea complexa pentru nasul meu de plebeu. Simti cirese, coniac, faina rece si condimente. E ca si cum ai bea un pahar de vin in compania unei doamne care poarta rochie neagra de seara si s-a dat cu parfum dens, dulce.

Pe limba e catifea lichida, incredibil de fina.

Gustul este la fel de complex, o avalansa sezoriala iti suprasolicita papilele. Cereale prajite, vanilie, struguri , smochine si umbre de alcool se imbina intr-un vartej aromatic.

La final primesti lovitura de gratie cu putina cacao, capsuni si o doza potrivita de hamei care abia razbate printe atatea senzatii.

In fine, as mai putea spune multe, o bere foarte “interpretabila”, dar ma opresc aici. Intr cu siguranta in topul celor mai bune beri baute de mine.

Daca vreti sa experimentati ceva de genul asta, posibil sa mai gasiti o sticla la craftbeer.ro, 250 RON (pretul pentru 2000 e cam exagerat, dar gasiti acolo editii din alti ani la preturi mult mai accesibile). Hai noroc.

Review Overview

Gust - 9.5
Aroma - 9.3
Aspect - 8.9
Aftertaste (Final) - 9.2

9.2

Senzatie!

Tip: Old Ale, Alcool: ???

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button