Arhiva cu BereCe-am mai baut

Gambrinus Bere Vintage

GambrinusSa vezi si sa nu crezi, berea Gambrinus s-a intors pe piata! Are branding nou, eticheta cu alura vintage si e produsa de Heineken.

In pahar e aurie cu spuma multa, totul in regula.

Miroase a mamaliga coapta cu un iz vag de hamei generic.

Gustul e amarui, dar amareala e astringenta, fara un rol bine definit. N-aduce cu ea si aromele oferite de hamei. Totul se asaza pe o baza de malt standard.

In urma ramane aceasi sezatie de amar medicinal care dainuie cateva minute bune pe cerul gurii. Ce sa zic, nu e rea, dar nici buna, merge de sete daca n-ai optiuni si sunt 35 de grade afara.

BONUS: Pentru ca tata mi-a povestit prima oara de Gambrinus, i-am oferit si lui o sticla din editia asta noua ca sa faca o comparatie cu ce bea el in tinerete.

Tata zice ca asta e mai puternica pe hamei si amareala, varianta veche era mai apoasa, mai dulce. Daca ar avea de ales, ar alege varianta 2017. Si daca ar fi sa-i dea o nota, i-ar da un 7. De asemenea i s-a parut cam mica sticla (400ml), nu e serioasa.

Nota mea pentru Gambrinus Bere Vintage e mai jos. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 6.2
Aroma - 5.7
Aspect - 7.1
Aftertaste (Postgust) - 5.1

6

Eh...

Stil: Pilsner, Alcool: 5,5%

User Rating: 3.33 ( 17 votes)
[Google]

Related Articles

4 Comments

  1. vazut, cumparat, baut, dezamagit!

    nu se compara cu gambrinus-ul de pe vremuri. este muuuuult prea acida, seaca si fara savoare. nici macar eticheta nu este din povestea care trebuie. vechea gambrinus era o bere mai pastoasa, catifelata. asta este un fel de prosecco mai amar si cu spuma mai vanjoasa.

  2. Sticla de 0.4 e o porcărie, eticheta e o porcărie şi mai mare…
    Gambrinusul vechi nu l-am mai apucat, însă l-am prins pe cel actual, la sticlă de 0,5, produs cred că la Craiova, cu o tonă de enzime şi mălai, disponibil în crâşmele muncitoreşti la 2,5 – 3,5 lei o sticlă. Dacă comparăm Gambrinusul normal cu cel Vintage, cel VIntage e mult peste cel normal (care e un fel de Ciucaş la PET pus în sticlă de sticlă), măcar simţi un pic de hamei în el.

    Nu ştiu dacă are rost să o spun, dar am băut în Slovacia Gambrinus la doză… care n-are nimic în comun cu cel de la noi :))

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button