
Gambrinus Bere Vintage
In pahar e aurie cu spuma multa, totul in regula.
Miroase a mamaliga coapta cu un iz vag de hamei generic.
Gustul e amarui, dar amareala e astringenta, fara un rol bine definit. N-aduce cu ea si aromele oferite de hamei. Totul se asaza pe o baza de malt standard.
In urma ramane aceasi sezatie de amar medicinal care dainuie cateva minute bune pe cerul gurii. Ce sa zic, nu e rea, dar nici buna, merge de sete daca n-ai optiuni si sunt 35 de grade afara.
BONUS: Pentru ca tata mi-a povestit prima oara de Gambrinus, i-am oferit si lui o sticla din editia asta noua ca sa faca o comparatie cu ce bea el in tinerete.
Tata zice ca asta e mai puternica pe hamei si amareala, varianta veche era mai apoasa, mai dulce. Daca ar avea de ales, ar alege varianta 2017. Si daca ar fi sa-i dea o nota, i-ar da un 7. De asemenea i s-a parut cam mica sticla (400ml), nu e serioasa.
Nota mea pentru Gambrinus Bere Vintage e mai jos. Hai, noroc!
Review Overview
Gust - 6.2
Aroma - 5.7
Aspect - 7.1
Aftertaste (Postgust) - 5.1
6
Eh...
Stil: Pilsner, Alcool: 5,5%
Gambrinus a fost Regele!
vazut, cumparat, baut, dezamagit!
nu se compara cu gambrinus-ul de pe vremuri. este muuuuult prea acida, seaca si fara savoare. nici macar eticheta nu este din povestea care trebuie. vechea gambrinus era o bere mai pastoasa, catifelata. asta este un fel de prosecco mai amar si cu spuma mai vanjoasa.
Sticla de 0.4 e o porcărie, eticheta e o porcărie şi mai mare…
Gambrinusul vechi nu l-am mai apucat, însă l-am prins pe cel actual, la sticlă de 0,5, produs cred că la Craiova, cu o tonă de enzime şi mălai, disponibil în crâşmele muncitoreşti la 2,5 – 3,5 lei o sticlă. Dacă comparăm Gambrinusul normal cu cel Vintage, cel VIntage e mult peste cel normal (care e un fel de Ciucaş la PET pus în sticlă de sticlă), măcar simţi un pic de hamei în el.
Nu ştiu dacă are rost să o spun, dar am băut în Slovacia Gambrinus la doză… care n-are nimic în comun cu cel de la noi :))
Aia de 500 e super. Probabil cea mai buna bere romaneasca.