Beer World

Mic ghid al paharelor de bere

Depinde ce bei, dar nu orice bere merge in orice pahar.  Si chiar daca de multe ori bei in ce ai, e bine sa ai ce trebuie.

Daca vorbim de cele mai populare recipiente pentru bere, atunci incep cu halba.

Halba poate avea diferite dimensiuni, are maner si pereti grosi, se asorteaza perfect cu testosteronul. A devenit un simbol al festivalurilor de bere si e recipientul favorit pentru cei care beau bere la draught. Poti sa torni in ea beri germane (helles, bock, dunkel), lager si chiar bere neagra.
halba

Trecem acum la Imperial Pint. Are 568,2 mililitri si e un pahar cinstit. Creeaza o bula in partea de sus ca sa mentina aroma atunci cand bei.  Este foarte popular in Anglia si Irlanda, dar a fost adoptat la nivel global. E confortabil cand il tii in mana. Se potriveste la orice fel de bere, dar e recomandat sa-l folosesti pentru stout, porter si orice alta bere neagra. Nu prea merge la berile cu continut ridicat de alcool.
imperial_piint

Nonic Pint e un altfel de pahar tip pint, dar cu un design usor diferit. Are o umflatura in partea de sus care il face mai usor de manevrat, mai ales cand paharul e “transpirat”. E recomandat pentru orice tip de bere cu continut de alcool mai mic de 7%.
nonic_pint

Snifter e un pahar mai special care este recomandat pentru berile tari si aromate mai ales pentru ca are doar 240ml. Are forma asta ca sa-ti poata permite sa simti aroma mai bine cand bei.
snifter

Paharul Pilsner e cel mai folosit in baruri si in reclamele de bere. Il stim cu totii si ne place sa-l tinem in mana, oricat de proasta ar fi, orice bere arata bine intr-un astfel de pahar. E recomandat pentru pilsner, lager si weizen.
pilsner

Tulip Glass, paharul lalea, este considerat de experti cel mai potrivit pahar pentru bere. Este proiectat sa te loveasca cu aroma si sa trimita berea exact in cel mai sensibil loc de pe limba. Piciorul e bun pentru ca nu mai incalzesti berea cu mana atunci cand tii paharul. E recomandat pentru beri belgiene, lambics, beri cu fructe sau foarte aromate.
tulip

Das Boot. Celebra cizma are 2 litri si se bea impreuna cu prietenii, dar paharul a devenit asa de popular incat il gasesti si in alte dimensiuni. Cine a baut vreodata din cizma stie ca nu e chiar simplu, dar merita. Legenda spune ca primul pahar de acest gen a aparut atunci cand un general prusac a jurat ca o sa bea bere din propria cizma daca soldatii sai isi vor indeplini misiunea.
das_boot

Shaker Pint. Un pahar urat folosit mai ales de americani. Cica e usor de spalat.
shaker

Evident fiecare pahar are cateva variatii, dar astea ar fi principalele. Hai, noroc!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button