Motive

Ground Zero: poker, pasiune si hamei

Screen Shot 2015-07-10 at 18.22.21

Am fost in vizita la Ground Zero, cea mai proaspata aparitie pe scena berii artizanale din România.

“Patroni” sunt Alin si Razvan, sunt frati si le place berea buna. Amandoi vorbesc ca niste antreprenori plini de pasiune, dar fiecare aduce propriul stil in noua lor afacere.

Alin Matache
Alin Matache

Alin joaca poker si investitia initiala in fabrica de bere, aproximativ 100.000 de Eur, a venit din castigurile lui. Vorbeste degajat despre bani, proiecte, investitii si profit. E absolut fascinat de complexitatea acestei bauturi  si are planuri mari cu brand-ul Ground Zero.

Razvan e artistul berii si a invatat tehnicile de la maestrii berari din Marea Britanie. El selecteaza cu grija cele mai bune ingrediente si experimenteaza constant. Cand vorbeste despre procedeul de fabricare ai impresia ca e chimist. Chiar daca  nu te pricepi, tot e clar ca stie ce face.

Impreuna au lucrat aproape doi ani pentru acest proiect si recunosc cu zambetul pe buze ca cel mai mult timp le-a mancat “birocratia româneasca”.

Razvan Matache
Razvan Matache

Cauta satisfactia in reactia oamenilor care le incearca berea pentru ca isi doresc sa ofere ceva diferit, la cel mai inalt nivel de calitate. Un produs care sa seteze noi standarde si sa schimbe perceptia romanilor despre bere.

Aici au toata sustinerea mea, cred s-a baut destula bere proasta in România. Eu am incercat sute de marci de bere artizanala si recunosc ca a lor e “foarte aproape de adevar”.

Etichetele arata si ele foarte bine, mesajele de pe sticla sunt curajoase si sustin filosofia pe care vrea s-o transmita proiectul lor. Cand spui numele unei beri de la Ground Zero pare ca tocmai ai descris o partida de sex.

Acum au “in oferta” Easy Rider (Session IPA), Morning Glory (IPA) si Imperial Fuck (Imperial IPA).

Din cate știu eu, Imperial Fuck este in acest moment cea mai puternic alcoolizata bere româneasca, 9% abv.

Screen Shot 2015-07-10 at 18.22.39Mica lor fabrica din Baneasa (Bucuresti) are o capacitate de 6000 de litri pe luna, dar pana la finalul anului si-ar dori sa dubleze cifra asta.

In cateva saptamani  vor deschide o terasa adiacenta fabricii si vor vinde berea lor, iar la toamna vor avea chiar si o camera de degustare.

Berea Ground Zero se gaseste in 10 localuri din București si unul din Timisoara, dar baietii cauta intens “distribuitori”.

Printre cele mai cunoscute sunt Beer’O’Clock, Viniloteca, Zeppelin Pub si City Blues.  Mai multe detalii aflati de pe pagina lor de Facebook.

Urmeaza si cateva recenzii, ramaneti aproape…

Ți-a plăcut? Susține Universitatea de Bere pe Patreon!
Tags

Related Articles

Close