Ce film merge la o bere

Hitchcock

Pregatiti 7 beri, cate 3,5 de caciula si asezati-va comod. Hitchcock este un film care sperie ca titlu si incanta ca realizare.hitchcock_resizeAm tot amanat sa vad Hitchcock. La inceput pentru ca l-am considerat important, apoi pentru ca mi-a fost frica de dezamagire, apoi pentru ca nu eram pregatit sa il infrunt. Pana la toata urma era vorba de Hitchcok iar cand e vorba de Hitchcock iei lucrurile in serios.

Va amintiti Pasarile? Psycho? Rear Window? Filme de la care inveti despre regie, lumini, mesaje subliminale si care-s facute cu DSM IV in mana. Deci, am tot amanat.

Intr-un final m-am decis si l-am vazut. Relaxat, fara stres si emotii, cu sange rece (mai tot filmul). La final am rasuflat usurat, desi e una din ocaziile in care nu sunt deloc de acord cu IMDB. Acolo i se da 6,9, eu as merge pana la 7,5. Ma explic: filmul are o regie foarte atenta la detalii, scenografie de manual si joc actoricesc bun, bun. Cu foarte mici exceptii si scapari de fractiune de secunda, rolurile principale isi fac treaba dupa calibru.

Nu are pretentii autobiografice prea mari, desi surprinde bine personalitatea lui Hitchcock. Scenele din timpul filmarilor de la Psycho sunt delicioase, iar in restul filmului apar scene care trimit direct la scene din filmele regizate de Hitchcock. In plus, e relaxant si placut de urmarit.

Fara profunzimi pe care tre sa le cauti in planul al treilea, daca dai stop pe cadru si tii cont ca scena s-a filmat cu un obiectiv de 25 mm, in loc de unul de 35 si daca stii ca, spre deosebire de Kubrick, profunzimea de camp la Hithcock nu era atat de importanta, preferand mesajele subliminale din actiunile sugerate sau neterminate. Nope, nimic din toate snobismele astea.

Cele sapte beri jumate le poti bea linistit in timpul filmului, chiar daca vreo doua-trei ar putea fi utile si dupa, la discutia despre film, care va degenera inevitabil in discutii despre nenorocitele alea de pasari care intrau peste tot de nici in baie nu aveai scapare. Si daca tot veni vorba de baie, cine va mai face vreodata un dus linistit, cu perdeaua trasa, dupa ce a vazut Psycho?

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button