Arhiva cu BereCe-am mai baut

Hop Hooligans x Blackout – Haze Deprivation

Sweet Baby Jesus, Oh, happy day!

Regulile pe aici sunt simple, dacă beau o bere bună rău de tot, încerc să vă zic și vouă despre ea. Daca mai e și West Coast, garantat pierd timp ca să scriu câteva cuvinte.

Eu când am început să beau IPA de la americani, IPA nu era tulbure și nici dulce. Era amară, crisp ca ploaia torentială și aromată ca un depozit de hamei. Ca să fie clar că e altceva, americanii au hotărât ca berea de tip American IPA (si DIPA) originală e West Coast style.

Așa au putut să facă loc pentru New England style (NEIPA, Hazy IPA). Avem zeci de exemple de NEIPA-uri bună și pe la România, dar pe West Coast suntem săraci. E de înțeles, e mult mai ușor de apreciat varianta fructată, dulce și cuminte decât ceva hard core cum ar trebui sa fie o IPA adevarată pe stil West Coast.

În fine, ideea e ca azi am băut o colaborare dintre Hop Hooligans (Jilava) si Blackout Brewing (Cluj). Se numește Haze Deprivation, probabil cu trimitere la faptul că nu e “hazy ipa”. Sau poate e facută cu gândul Haze Fest București (care nu s-a mai ținut din cauză de COVID). Cine stie…

Berea e bună, e foarte bună și imi aduce aminte de seria “Enjoy By” de la Stone Brewing.

Aproape arămie, spumă bogată. Miroase ca transpiratia lui Greg Koch după o zi de testat hamei cu note picante de lacrimi de Sam Calagione care tocmai a inventat o rețetă nouă . Mai simti și ace de pin, note florale, hamei puternic aromat.

Gust aproape perfect de DIPA West Coast style. Bai, nene, când zic aproape perfect, mă refer la faptul că este exact cum trebuie sa fie.

Suc de hamei, dens, amarui, aromat cu note de muguri de pin, iarbă proaspăt cosită și puțin grapefruit cu twist de miere. Cereale dozate exact cât să adauge puțină dulceață ca să încadreze berea asta iremediabil în categoria dorită.

Dacă vreți să vedeți cum era IPA când a explodat ca cel mai popular stil de bere, merită să încercați berea asta. Musai să fie fresh! Cheers!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button