Arhiva cu BereCe-am mai baut

Hophead Dark’Oh, Clujul reprezintă!

Photo (3)Hophead Brewing este o micro (poate nano, poate chiar pico?) – berărie din Cluj, dar deja produsele lor au cucerit publicul local. Berile se produc în loturi mici, dispar repede, deci la mijloc este si un efect de pseudo-whale hunting.

Sincer să fiu, cu părere de rău, am încercat câteva blonduțe de la ei (Autopilot, Immigrant) care nu mi-au plăcut, iar IPA-ul lor, Opium, e doar corespunzător. Dark’Oh, berea de azi, e singura bere “neagră” din portofoliul lor (momentan), iar Red Line (un amber/red ale) încă îmi scapă printre degete.

Un robust porter la 5.7% alcool, arată demențial în pahar. Un guler de spumă dens, maroniu, aproape ca de cappuccino, și nici nu dispare prea curând. Negru intens, frumos.

Și mirosul e foarte plăcut, cu ciocolată neagră, malț prăjit serios, o notă generică de fructe negre uscate și chiar și puțin hamei. Foarte bine.

În gust apar niște esteri specifici berilor negre englezești, cu măr roșu “învinețit”, prune și stafide, apoi puțină ciocolată, dar nu atât de concentrată ca și în miros. Ceva malț prăjit pe final, o amărăciune modestă, o vagă notă de ulei de alune. E și o notă acetică la mijloc, dar rămâne destul de ascunsă, și poate fi doar din cauza transportului necorespunzător. O ignorăm, zic eu.

Postgust-ul are puțină cafea, malț negru, și ceva note ciudățele. Corp mediu, “sățios”, carbonatație domoală.

Nu e un porter rău absolut deloc, însă îmi imaginez că e și mai bun “la botul calului”. O alternativă clară la orice macro-bere din Cluj, sper eu și în mai multe orașe în curând. Doar timp să aibe oamenii, să mai facă.

Hai succes si hai noroc!

Review Overview

Gust - 6.8
Aroma - 8
Aspect - 8.6
Aftertaste (Postgust) - 7

7.6

Bravo

Stil: English Porter, Alcool: 5.7%

User Rating: 4.32 ( 3 votes)
[Google]

 

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button