Arhiva cu BereCe-am mai baut

Hophead Grozava, supradoza de zmeura

img_3378Hophead Brewing face bere artizanala in Cluj Napoca si nu se joaca, la doar 1 an de la lansare si-au imbogatit substantial portofoliul si au facut chiar si beri de sezon.

Una dintre aceste “sezonale” este Grozava, o bere de grau cu adaos de zmeura.

Are una dintre cele mai “profi” etichete dintre berile artizanale romanesti. Nu propune un design complex, dar contine informatii utile pentru cineva care o bea pentru prima data (inclusiv cu ce mancare merge).

Are culoare de vin roze tulbure cu un guler corect de spuma care rezista cateva minute

Miroase intens, simti zmeura din belsug, dulceata de fructe de padure, putin alcool si note fine de drojdie.

Gustul e in aceeasi idee, acrisor cu note puternice de zmeura, doza sanatoasa de grau si citrice. Spre final acreala devine prea agresiva si  mai sterge din inocenta fructelor. Pare ca au stors niste lamai dupa imbuteliere.

In rest…nu se intampla prea multe lucruri,  livreaza ce promite, zmeura.

O bere placuta, lejera, originala. Poate un pic prea entuziasta pentru un “belgian wit”, dar mie mi-a placut.

Berarul zice ca merge cu “gustari lejere de vara si ciocolata neagra. Cheers!

Review Overview

Gust - 7.2
Aroma - 8.1
Aspect - 7.1
Aftertaste - 6.7

7.3

Buna

Stil: Belgian Wit, Alcool 5,2%

User Rating: Be the first one !

 

Ți-a plăcut? Susține Universitatea de Bere pe Patreon!
Tags

Related Articles

2 Comments

  1. Salut.

    Intamplator fac si eu bere , la nivelul meu de HB incepator.
    Din pacate nu am baut berea la care faci referire dar iti confirm faptul ca berile din/cu zmeura sau visine , fara indulcire cu xylitol sau stevia la priming ( imbuteliere ) sunt un pic “ acrisoare” .
    Nu stiu daca acest atribut este un compliment sau nu , dar daca analizezi retetele de bere mai vechi ( 90’-00’) acest tip de bere era apreciata ptr aroma si aciditate/acreala ( tartness) si nu pentru gustul dulce.
    Cu tot respectul ptr belgieni , in ultimii ani pentru a incuraja consumul in populatia feminina au indulcit berile cu fructe folosind stevia sau xylitol.

    Eu personal , la prima sarja ( wheat cu zmeura si wheat cu visine ) am fost foarte dezamagit de gustul acru …apoi am mai studiat problema ; chiar ma gandesc acum sa reimbuteliez cu adaos de xylitol cateva sticle..

    Spor in tot ceea ce faci!

    B

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close