Beer World

LG Homebrew, aparat automat de făcut bere artizanală acasă

Pentru hombreweri leneși?

Printre minunățiile pe care le-am vazut anul acesta la CES (Consumer Electronics Show) în Las Vegas se numără și un aparat pentru făcut bere acasă de la LG.

Știu, conceptul nu e nou, sunt deja mai multe alte mici companii independente care au lansat deja produse similare, dar majoritatea doar in SUA și fără prea mare succes.

N-am avut niciodată ocazia sa testez o astfel de invenție, dar sunt șanse mari ca LG Homebrew să ajungă și în Europa și, cine știe, poate mă apuc de “homebrew”.

Toată lumea mă întreabă de ce nu îmi fac singur berea dacă sunt așa pasionat, iar răspunsul meu vine mereu sec: “-N-am răbdare să curăț cazane și să dezinfectez ustensile”. Da, e prea prea multă muncă. Tot respectul meu pentru cei care fac bere (acasă sau la fabrică).

În fine, șansele ca un astfel de aparat să producă bere bună sunt mici, dar tot aș încerca. LG Homebrew vine cu un sistem relativ simplu. Ai o punga mai mare cu malț pe care o bagi într-un fel de rezervor și apoi folosești încă 3 capsule care seamană foarte mult cu cele de la aparatele Nespresso. Una cu drojdie, una cu ulei de hamei și una (opțională) cu diverse arome.

Alegi rețeta cu ajutorul unei aplicații mobile și îi dai drumul. Pentru început va putea produce IPA, Bere de grau, Pale Ale, Stout și Pilsner. Probabil că, dacă produsul va avea succes, vor mai adauga și alte variații de la alți producători și poate chiar rețete de la utilizatori.

Aparatul se ocupă de tot și în 21 de zile e gata berea. Produce 5 litri per batch și are dozator inclus. Poți urmări progresul pe telefon, chiar dacă nu ești acasă.

Partea bună (din punctul meu de vedere) e că, la final, aparatul se curăță și se dezinfectează singur. Încă n-au comunicat un preț, dar în căteva săptămâni se lansează în Coreea de Sud și până la finalul anului în restul lumii.

Păreri?

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button