Beer World

Made in Romania: Cea mai buna bere cu lamâie

bereculamaieCa sa nu va distrugeti voi ficatul, m-am sacrificat eu si am testat berile romanesti cu lamaie. Nu stiu daca sunt chiar toate, toate, dar am luat tot ce am gasit la raft in marile centre comerciale.

Le-am notat dupa cele 4 criterii pe care le folosesc la orice recenzie, dar cu handicap pentru ca sunt beri cu lamaie.

Sincer sa fiu, niciuna nu a meritat efortul, dar vorbind strict de stilul asta de bere raportez urmatoarele:

Bergenbier Lemon e cea mai proasta, n-are nicio legatura cu berea. Imi aduce aminte de citronada cu hellas, zahar si apa minerala.

Ursus Cooler e mult prea chimica, multa aspirina si spuma dubioasa ca la sampon, nu recomand.  Trecem la Ciucas Lemon care e la fel de artificiala, dar parca mai simti un pic de bere pe ici pe acolo. Oricum, nici asta n-are vreun rost.

Beck’s Green Lemon e foarte lejera, ca un suc de lamaie. Nu prea bere, dar macar iti lasa un gust placut pe limba.

Intamplator am aflat ca exista si Holsten Radler, n-am vazut-o prin magazine, dar am dat peste ea intr-o carciuma. Decenta la gust pentru un radler, dar e prea dulce si arata dubios in pahar.

Ciuc Radler a fost cea mai ok din toata adunarea asta. Nu e foarte dulce si mai lasa sa se strecoare si un pic de bere printre papile. E destul de racoritoare si aromele nu sunt exagerate.

Astfel ca, daca e neaparat nevoie sa beti o bere cu lamaie romaneasca, atunci recomandarea mea este Ciuc. Am adaugat mai jos si clasamentul detaliat. Fiecare atribut a primit o nota de la 0 la 5.

Screen Shot 2015-06-11 at 18.36.31
Acum, daca vreti sa beti o bere de genul asta care sa fie cat de cat buna, va recomand cu incredere Schofferhofer Grapefruit sau Valentins Weissbier Grapefruit. Se gasesc in hipermarketuri. Hai, noroc!

 

Related Articles

3 Comments

  1. Păi şi cam asta e toată piaţa de la noi, cel puţin segmentul mainstream. Cine le mai face concurenţă sus-numiţilor, ar fi Redd’s. Unde s-ar poziţiona în clasament dacă era luat în considerare?

  2. Berea cu lamaie este un concept modern de origine româna, ce nu are legatura cu berea germana….si a fost enuntat acum zece ani de zile dupa un atrenament de sala, de arte martiale …. dezvoltat cu paraemtri ce trebuie urmariti in obtinerea unei retete optime …..din cate stiu eu in Germania nu s-a devoltat bere dulce decat mai recent…..si berea cu lamaie moderna a fost conceputa avand la baza in schita ideatica prezentat de mine cu bere dulce, subliniez dulce…. cu lamaie….deci pe scurt berea cu lamai apartine noua românilor, si in particular mie…. Numai bine, inginer constructor si antrenior Constantin Dinu-Roland….

  3. …intre timp … am mai lucrat la cocktail imbuteliata a aprut pe piata fara voia mea, eu …..dezvoltand si cocktail pack si cocktail ingredients ca si concept un mic proiect di un prioiect literar de cateva volume de inventica….intr-o prima faza….lucrare destul de interesanta o parte publicata si in exterior…oricum un alt proiect românesc….dezvoltat de mine….Numai bine, inginer constructor si antrneor Constantin Dinu-Roland

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button