
Menabrea Amber – oooo, da!
Productia actuala, de circa 100.000 hectolitri pe an, este exportata aproape complet, in 25 de tari. Interesant este un aspect cumva mai putin pozitiv: cele mai multe premii internationale au fost primite in perioada in care productia nu depasea 30-40.000 de hectolitri pe an. De fapt, distinctiile cele mai importante au sosit cand productia se plasa in jurul a 10.000 hectolitri pe an, ceea ce inseamna ca fabrica era, din punctul de vedere al productiei, un producator regional. In anii 1980, in perioada de “benessere italiano”, productia s-a ridicat la cotele actuale iar cativa ani mai tarziu a fost preluata de un grup. Scadere calitate – crestere productie – preluare corporation. Coincidente?
Dincolo de istorie, Menabrea Ambrata este o bere de clasa superioara, lansata cu ocazia aniversarii a 150 de productie. Este un marzen ambrat clasic, are corp bine definit si aroma echilibrata. Hameiul se simte in retrogust, mai degraba. Domina maltul. Are 5% alcool, ceea ce o plaseaza la mijlocul intervalului specific clasei sale. In opinia mea, Menabrea Amber este una dintre cele mai bune beri industriale produse in Italia.
Review Overview
Gust
Aroma
Retrogust
Culoare
Specialitate!
Menabrea Amber este pur si simplu delicioasa. Cumva jucausa si serioasa in acelasi timp. Da, e totusi doar o bere!