Arhiva cu BereCe-am mai baut

Menabrea Amber – oooo, da!

amber_33cl_slideMenabrea Amber este pur si simplu delicioasa. Cumva jucausa si serioasa in acelasi timp. Da, e totusi doar o bere! Fabrica Menabrea se afla la Biella (Piemonte, Italia) a fost creata in ciudata perioada a anilor 1840, mai precis in 1846. Istoria fabricii e destul de liniara, doar cu doua iesiri de pe linia familiei si cu o intrare in grupul Forst (1991 – grup care are pe piata o cateva beri curatele si de incredere). Pe scurt, in cei aproape 170 de ani de activitate, G. Menabrea e Figli a primit o multime de premii, in cele mai importante prezentari specializate de pe mapamond.

Productia actuala, de circa 100.000 hectolitri pe an, este exportata aproape complet, in 25 de tari. Interesant este un aspect cumva mai putin pozitiv: cele mai multe premii internationale au fost primite in perioada in care productia nu depasea 30-40.000 de hectolitri pe an. De fapt, distinctiile cele mai importante au sosit cand productia se plasa in jurul a 10.000 hectolitri pe an, ceea ce inseamna ca fabrica era, din punctul de vedere al productiei, un producator regional. In anii 1980, in perioada de “benessere italiano”, productia s-a ridicat la cotele actuale iar cativa ani mai tarziu a fost preluata de un grup. Scadere calitate – crestere productie – preluare corporation. Coincidente?

Dincolo de istorie, Menabrea Ambrata este o bere de clasa superioara, lansata cu ocazia aniversarii a 150 de productie. Este un marzen ambrat clasic, are corp bine definit si aroma echilibrata. Hameiul se simte in retrogust, mai degraba. Domina maltul. Are 5% alcool, ceea ce o plaseaza la mijlocul intervalului specific clasei sale. In opinia mea, Menabrea Amber este una dintre cele mai bune beri industriale produse in Italia.

Review Overview

Gust
Aroma
Retrogust
Culoare

Specialitate!

Menabrea Amber este pur si simplu delicioasa. Cumva jucausa si serioasa in acelasi timp. Da, e totusi doar o bere!

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button