Arhiva cu BereCe-am mai baut

Moretti – clasica la 660 cl

birra moretti66Probabil una dintre cele mai cunoscute beri industriale din Italia.  Ei spun ca sunt pe piata din 1859, adica din anul celui de-al doilea razboi de independenta italian (pe scurt, Austria a cerut Sardiniei sa demobilizeze armata, insularii au refuzat, s-au aliat cu Franta si s-au razboit timp de cateva luni; Austria a pierdut la puncte dar i-a cucerit cultural, prin fabrica nou infiintata pe pamantul viitoarei Italii dar fix in granita, ca sa nu mai inteleaga nimeni daca e bere italiana sau austriaca).

In 1996 italienii s-au plictisit de facut un lager mediocru si au vandut totul olandezilor de la Haineken. Acestia, tranditionalisti, conservatori si socialisti, au lasat neschimbata calitatea berii, astfel incat, actualmente avem la raft o bere fara personalitate si cu un pic prea mult hamei (pentru gustul meu).

Culoarea este de un galben auriu stralucitor, are ABV 4,6% si alunga setea excelent, vara, daca temperatura sticlei nu depaseste 10-11°C. Nu se distinge prin vreo aroma deosebita, retrogustul fiind, asa cum mentionam anterior, un pic prea amar. Poate fi consumata in orice ocazie (pranz, cina, petrecere in pijamale intre fete).

Review Overview

Gust
Aroma
Retrogust
Culoare

De consum

Clasica. Industriala. Decenta.

User Rating: 2.99 ( 13 votes)

Related Articles

One Comment

  1. As adauga in plus ca aceasta bere contine malai. Nu stiu daca reteta din Italia e cu malai… in Romania din pacate contine si malai !Malaiul este un indicator de reducere de costuri in detrimentul calitatii !!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button