Arhiva cu BereCe-am mai baut

Moretti Grand Cru – Eleganta si modesta

moretti_grand_cruPentru ca am prieteni care se gandesc la mine, am avut ocazia sa beau o sticla de Birra Moretti Grand Cru. Vine intr-o sticla frumoasa de 750 de mililitri cu dop de pluta si eticheta de gala.

Cu respect am pus-o la frigider pana cand, intr-o seara obisnuita de mai, am hotarat sa stau putin de vorba cu ea.

“Conversatia” m-a facut sa ma simt ca atunci cand am descoperit un restaurant belgian in Milano. “Le Vent du Nord” se numeste si imi aduc aminte ca m-a impresionat prin eleganta si originalitate. Fiecare mancare din meniu avea o bere asociata care facea parte si din reteta. Exact asa e si berea asta, e o bere belgiana facuta de italieni.

Sticla, dopul si dansul pe care il executa in timp ce se asaza in pahar m-au facut sa-mi para rau ca nu sarbatoresc nimic. Noroc ca in timp ce ce scriam mi-am dat seama ca este berea cu numarul 400 in colectia mea. Ca sa vezi, chiar am sarbatorit ceva!

Cand ajunge in pahar vezi un aramiu tulbure complimentat de spuma generoasa cu aroma de drojdie si ceva sedimente la baza. Aciditate medie, placuta.

Gustul este destul de simplu, dar bogat si usor intepator. Ceva condimente, fructe si hamei amarui care se dezvaluie abia la final. Daca mai adaugi si ca are 6,8% alcool, ai asigurat succesul. Chiar daca nu se lauda, berea asta stie sa flirteze cu papilele.

N-am vrut s-o beau singur, dar asa s-a nimerit. Ce sa zic… 750ml din licoarea asta garanteaza o doza optima de fericire bahica.

Hai, noroc, Andrei!

Review Overview

Gust
Aroma
Culoare
Retrogust

O bere buna!

Tip: Belgian Ale Alcool: 6,8%

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button