Arhiva cu BereCe-am mai baut

Morning Glory, prima IPA românească

Screen Shot 2015-12-20 at 23.46.17Morning Glory este cea mai populara bere a celor de Ground Zero. Este un IPA cu 6% alcool care livreaza hamei din plin.

Destul de tulbure, portocalie, arată ca multe IPA-uri artizanale. Din miros e ușor de realizat că au fost extrem de generoși cu hameiul, un echilibru de citrice, conuri proaspete și o un mic iz tropical.

Gustul livrează aceeași cantitate mare de hamei, cu vârf chiar. Amar din start, dar și fructat, grapefruit (cu coajă), portocală, puțină mandarină, notă de struguri albi, mango. Nu prea dulce, deși malțul e dens, are rolul doar de suport aici. Un pic de miere, niște note florale. Final foarte amar cu pin, o notă ”dank”, hamei frunzos, rășină. Un picuț de acreală, explicabil, fiind nepasteurizată, dar de preferat pentru a păstra întreaga savoare a berii.

Corp dens, răcoritoare, periculos de ușor de dat pe gât. Din fericire nici alcoolul nici hameiul nu au avut efecte halucinogene ca semințele de ”morning glory” (zorele), nici după trei pint-uri. De apreciat și că nu prea am detectat greșeli găsite de obicei la homebrewuri.

Morning Glory devine berea mea ”go-to” momentan, o porție sănătoasă de hamei, rivalizând cu celelalte alternative de la draft de prin barurile din București. Sunt și parțial, fiind vorba de o bere românească, dar mi se pare și normal.

Noroc și vouă, și lor!

*Guest post de Cristian Mihai-Dinu.

Review Overview

Gust - 8
Aroma - 8.5
Aspect - 7.5
Aftertaste (Final) - 8.5

8.1

O bere buna!

Tip: Imperial IPA, Alcool:

User Rating: 3.88 ( 10 votes)
[Google] " class="pin-it-button" count-layout="vertical">

Related Articles

7 Comments

  1. Bere artizanala, cremoasa, amara cu miros de flori, isi ascunde alcoolemia si curge pe gat usor.

    Mahmureala dupa 7 pinturi o suport ok.

    Recomand!

  2. Salut, berea asta se gaseste si in magazine, sau doar in localuri? As vrea sa cumpa cateva pentru cativa prieteni de afara. Mersi!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button