Arhiva cu BereCe-am mai baut

Naparbier Aker IPA, dificil de luat de coarne

akerPe bascii de la Naparbier nu i-am întâlnit decât în colaborări, acum am ocazia să văd cum se descurcă și singuri. Am așteptări destul de ridicate.

Aker IPA al lor pică pe profil american, lăudându-se cu hamei Chinook, Centennial și Amarillo, acoperind un spectru destul de larg de posibile arome. Alcool 6.7%, etichetă interesantă care te îmbie să o iei de pe raft.

În pahar e aurie, opacă, cu un guler mic și alb care ne ține companie destul de mult.

Hameiul aduce multe citrice în miros, dar și destul de multe note tropicale, mai ales de mango. Puțină piersică, malț destul de subtil, cu vagi impresii de miere, provocate mai mult sau mai puțin de notele florale prezente.

Citricele domină în gust, de la mandarine dulci la coajă de grapefruit amară, cu puțin suc de lămâie acrișor pe fundal, departe de a fi un defect însă. Pe parcurs se mai îndulcește, cu piersică și o notă clară de mango și ananas.

Malțul rămâne subtil, cu foarte puțin caramel, dar și cu o vagă notă “grânoasă” des întâlnită la berării artizanale mai începătoare, însă e foarte ușor de ignorat aici.

Finalul e generos, cu hamei dank, pin și iarbă, și foarte amar. Foarte.

În post-gust rămâne ceva amărăciune pentru destul de mult timp, anulând însă notele florale și tropicale precedente. Numai bine, ești puțin forțat să mai tot bei din ea, și corpul ușor cu acidulație moderată te ajută. Pe măsură ce se mai încălzește, dulceața mai câștigă ceva teren, oricum.

Aker al celor de la Naparbier e un IPA bine făcut și solid care face de rușine nu doar multe alte beri spaniole de gen, ci chiar și altele de la berării renumite. Poate chiar și multe de peste Atlantic, și vă rog, nu dați cu pietre!

Am găsit-o la Beer O’Clock în București și bine am făcut! Noroc!

Review Overview

Gust - 8.5
Aroma - 8.8
Aspect - 8
Aftertaste (Final) - 8.5

8.5

De re-revizitat!

Tip: American IPA, Alcool: 6.7%

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button