Arhiva cu BereCe-am mai baut

Nembeer Boema Pilsner

Se face treabă bună la Sibiu

Acum cateva săptămâni, Nembeer m-a întrebat dacă vreau să văd cum mai meșteresc ei hameiul în cazane și eu am răspuns afirmativ.

De la Nembeer mai băusem Indiana IPA și am scris despre ea aici.

De data asta am bifat și restul de beri din portofoliul lor, Amarilla, Ghimbeer, Draculina și Boema. Toate sunt peste medie (puteți vedea notele pe Untappd), dar cel mai mult mi-a plăcut Nembeer Boema Pilsner.

Nu numai că pilsner e un stil destul de ocolit de producătorii de bere artizanală, dar a început să și aibă o reputație proastă din cauză că a fost exploatat de macro producătorii industriali. Nu cred că e ușor să faci pilsner.

Boema mi sa părut pur și simplu o bere delectabilă. E acidulată la fix și aduce finețea unui lot mic și meșteșugit reușind să păstreze într-o proporție destul de mare identitatea stilului.

Evident, nu e chiar ca un pilsner exemplar, e un pic mai “colorată” cu aromă de citrice și miere polifloră și o doză de amăreală la limită. Și când zic “la limită” înseamnă că n-au transformat-o în “hoppy pilsner”, dar e ceva acolo care oferă o experiență bună la capitolul hamei.

Nu e prea complexă și nici prea simplă. Mi-a plăcut și dacă rămâne tot așa o s-o beau cu plăcere de fiecare dată când o voi găsi pe un meniu.

Recomandare

Șansă (teoretică) s-o mai beau și a doua oară - 75%

75%

Șansă (teoretică) s-o mai beau și a doua oară

Stil: Pilsner, Alcool: 4,5%

get some
User Rating: Be the first one !

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button