Beer World

Nu toată berea se bea rece ca gheața

Bottles-of-cold-beer-lying-on-iceMașinăria de marketing a marilor producători de pilsner promovează pahare inghețate de ani de zile, dar pe masură ce mai multe tipuri de bere devin disponibile publicului larg, problema cu temperatura de servire trebuie adresată.

Primul figider din lume a fost “inventat” de un domn din Australia ca să țină berea rece, e clar ca există o legătură strânsă.

Acasă e mai simplu, dar in localuri toată berea e ținută in acelasi frigider, în general, chiar și în cele unde te-ai aștepta sa țină cont.

Care e ideea? Temperatura scăzută afectează percepția gustului si a aromei. Stim cu toții ce gust oribil are un lager care e prea cald. Da, Heineken trebuie sa fie rece gheață pentru ca așa a fost proiectată, dar nu e așa cu orice bere.

In funcție de stil, aromele nu se desprind din pahar daca temperatura e prea scazuta si nu obții experiența completă de la o bere bună. E păcat, nu trebuie să fim bizoni.

Recomandare de temperaturi de servire a berii:

4.5 – 7 °C Lager, Pilsner, Kolsch, Hefeweizen, Wit, Weisse

7 – 10 °C Pale ale, IPA, Porters, Irish/Milk Stout

10 – 13 °C Lambic, English Ale, Bere belgiana, Baltic Porter

13 – 15.5 °C Imperial Stout, Doppelbock, Barleywine

Evident, n-o sa umbli la tine cu termometru de sticle, dar orientativ cam asa stă treaba.

Tags

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close