Arhiva cu BereCe-am mai baut

Oppler Pilsner, ceva nou in meniuri

oppler pilsnerOppler Pilsner, o noua bere “românească”, si-a facut aparitia prin meniurile localurilor de la noi.

Producatorul sustine ca e o trimitere directa la aparitia primei fabrici de bere din Bucuresti, infiintata de Carol H. Oppler in 1854. Un fel de renastere a brandului.

Nu as baga mana in foc pentru informatia cu “prima fabrica”, alte surse indica faptul ca prima fabrica de bere din Capitala a fost infiintata in 1809 de un neamt pe nume Johann de Gotha. Daca aveti ceva informatii in plus, lasati un comentariu.

Din pacate (sau din fericire), doar brand-ul e românesc, berea e facuta in Cehia.

In pahar e galbuie cu un guler de spuma decent. Miroase destul de bine pentru stilul asta de bere. Simti ceva cereale usor mucegaite, dar compenseaza cu hamei si note de paine coapta.

Gust amarui, cam sec, cu doza sanatoasa de malt si note slabe de fructe acre. Un pic astringent.

La final ramai pe limba cu amareala de hamei si aroma de paie prafuite. Nu e rea pentru un pilsner industrial, dar nici de laudat.

As zice, totusi, ca e un pic mai buna decat alte beri locale din aceeasi categorie. A costat 12 lei la restaurant in Bucuresti. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 6.1
Aroma - 6.6
Aspect - 6.7
Aftertaste - 6.5

6.5

Ok-ish

Stil: Pilsner, Alcool: 4,1%

User Rating: 2.28 ( 9 votes)
[Google]

Related Articles

3 Comments

  1. Mie mi se pare mai mult decât hazardată orice pretenție că o fabrică din epoca modernă ar fi fost prima din București. În cel mai bun caz, poate fi cea mai veche despre care există acum informații. Nimic/nimeni nu poate garanta că pe vremea lui Mihai Viteazul, de pildă, nu a făcut bere vreun hangiu (fie și numai pentru călătorii germani), fără să fi fost înregistrat în vreo cronică.

    În altă ordine de idei: eu acum v-am descoperit saitul și nu mă pot opri să vă felicit pentru el. Mă rog, nu fix acum, ci în urmă cu vreo două ore, timp în care v-am citit câteva articole (Sikaru Golden Ale, Igazi Csíki Sör etc.) și am ridicat degetul mare de tot atâtea ori. Încă o dată, felicitări!

  2. Stimabililor, “Inteia fabrica de bere” nu se refera la prima fabrica de bere construita, ci la cea mai buna, sau numarul 1 daca vreti…. Chhers

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button