Arhiva cu BereCe-am mai baut

Oriel Quadrupel (Jack Daniel’s BA)

Azi avem pe masă o bere care a așteptat cuminte 6 luni în butoaie care au fost binecuvântate în prealabil de whisky Jack Daniel’s. (Ceeee?!)

După 6 luni de “barrel aging” a fost îmbuteliată, a mai stat puțin în sticle și apoi a ajuns la “Universitate”.

La origine este o belgiană de tip “quad”, un stil destul de serios și în starea lui originală. Să vedem ce a ieșit după experimentul cu butoaiele de whisky.

În pahar e brună și formează un guler potrivit de spumă cafenie. Corp mediu, acidulată corespunzător.

Miroase entuziasmant, fructe confiate, bourbon, vanilie, lemn dulce, nucsoară și puțin praf de cacao. Un vârtej de arome plăcute.

Gust întens, ușor picant, dulce cu note de caramel, cognac, zahar melasă și un ușor twist de fructe de pădure proaspete.

La final, o amăreală seacă, nu foarte puternică, intră în acțiune și lasă în urmă senzația unei beri “strong” + ceva note de caramel.

Căldura alcool-ului se simte destul de bine, n-ai cum s-o ocolești, berea asta e treabă serioasă. Când se mai încălzește, devine un pic mai domoală și seamănă mai mult cu un desert cu fructe în lichior.

Ce să zic, e ce trebuie, felicitări berarilor!

Oriel Quadrupel – Jack Daniel’s BA, ediție limitată, se lansează luni (9 iulie). Găsiți detalii despre eveniment aici. Dacă vreți să-i cunoașteți pe artizanii berii ăsteia (cei doi berari de la Oriel), dați cu JOIN.

Hai, noroc! 

Review Overview

Gust - 8.4
Aromă - 8.7
Aspect / Corp - 8
Aftertaste - 8.3

8.4

Excelentă!

Stil: Quadrupel BA, Alcool: 11,5%

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Related Articles

2 Comments

  1. Salut.

    Am fost si eu fericitul cumparator pentru 4 sticle …un pic cam piperat pretul dar sunt plin de intelegere si suport ptr ceea ce au creat acest cuplu de la Oriel.
    Berea este senzationala daca este consumata la temperatura potrivita si fara graba.
    Fiind un mare fan al berilor belgiene si pelerin prin manastirile trapiste , pot spune cu mana pe inima ca aceasta bere se poate compara cu orice BA sau strong trappist de la editile speciale Chimay si pana la Weestvlatereen XII.

    Bravo!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button