Arhiva cu BereCe-am mai baut

Oriel x HopsaSam – Țuiple’Up

Bere belgiană învechită în butoaie de țuică

Dacă ați mai citit pe aici una, alta, atunci știți că mie îmi plac aroganțele. Berea asta e una maxima.

Pe sistem “go big or go home”, cuplul Oriel a zis că viața e prea scurta că sa faci bere obișnuită și a înnobilat un batch de belgian tripel în butoaie de țuică. E de fapt o colaborare cu HopsaSam, un producător belgian. Mix cultural, nu altceva!

Când am aflat de ea am fost că Spiderman când simte că e cineva in pericol. Mi s-au aprins toate beculetele și am raspuns prezent la un “early preview”.

Când ajunge în pahar șimți imediat miros de țuică de prună/pere. Nu e glumă. Nasul mai detectează și ceva drojdie și note de mere coapte.

Corp mediu, bine acidulată.

Gustul începe ca la un tripel normal, ușor dulce, note de drojdie belgiană, ceva ierburi. Apoi întră țuica în acțiune și dă note fructate cu vanilie, piersici și… butoi. De fapt, țuica te însoțește până la final când ceva note de fructe zemoase, acrișoare te gâdilă pe limbă.

Da, frate țuica e omniprezentă și se joacă cu tine, mai ales când se mai încălzește berea. Dar nu strică distracția, e acolo ca pusă cu penseta. Nu credeam că va fi așa de bine așezată, chiar mi-a plăcut. O experiență faină!

Acum, trebuie să recunosc, n-ai cu ce s-o compari, cu siguranță n-ai mai băut așa ceva.  Un lucru e sigur, țuică scrie, țuică primești! Cheers!

Recenzie

Gust - 7.8
Aromă - 8.2
Aspect / Corp - 7.8
Aftertaste (Postgust) - 8.6

8.1

Țuică!

Stil: Tripel BA, Alcool 9,5%

Learn More
User Rating: 4.58 ( 2 votes)

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button