Arhiva cu BereCe-am mai baut

Paulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb

paulaner-hefe-weizen_bgE nemteasca si isi are originile intr-o manastire de calugari, prin 1634. Istoria berariei e plina de lovituri de teatru si preluari (fortate sau de buna voie). Varianta in discutie se bazeaza pe grau, este nefiltrata iar aspectul tulbure este natural. Paulaner Hefe Weiss are culoare deschisa, corp dens si gust parfumat. Tehnic se prezinta ca avand aroma de garoafa (pentru cei care au mancat o garoafa), cu final sec. In opinia mea se simte bine graul, o urma de banana si o usoara aroma florala. Retrogustul pune discret in valoare hameiul, in contrast cu dulceata initiala. Contine alcool in proportie de 5,3%. Este considerata una dintre berile cele mai bune din categoria ei.

A se servi la o temperatura intre 8 si 10°C. Poate acompania cu succes mancarurile pe baza de peste si produsele de patiserie.

Nota personala: desi sunt fan weiss, Paulaner imi produce un ciudat disconfort in zona stomacului si duodenului, care se intensifica pana la durere in conditii de oboseala. Ciudat, dar specific acest fapt in eventualitatea in care si altora li se intampla. Poate aflam motivul.

Review Overview

Gust
Aroma
Retrogust
Culoare

Buna, pentru fani

Grau. Flori. Hamei. Un dulce-amar.

User Rating: 3.95 ( 14 votes)
Tags

Related Articles

One Comment

  1. Legat de ce ai scris despre disconfortul creat de o Paulaner Weiße, pot confirma. Explicatia inca nu o gasesc. De ceva vreme am trecut la Maxlrainer Leo Weisse, nici urma de disconfort. Incearc-o daca ai ocazia!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close