Arhiva cu BereCe-am mai baut

Perfektum Black IPA, bem pentru noi inceputuri

perfektum_black_ipaSper sa nu ma insel, dar cred ca asta e prima bere de tip Black IPA facuta in România. Sa vedem.

Perfektum este cea mai noua microfabrica de bere artizanala de la noi din tara (Bucuresti) si au intrat deja in piata cu doua beri, Red Ale 5.5 si Black IPA 6.0. Ca de obicei, salut orice astfel de initiativa, la mai multe!

Azi vorbim despre Perfektum Black IPA.

In pahar e neagra cu un guler masiv de spuma cafenie care se ambitioneaza sa reziste minute bune.

Miroase binisor, ceva citrice, hamei ierbos, malt prajit si poate putin fum.

Gustul e amarui, cu note de citrice pe o baza solida de malt prajit mai mult decat trebuie. Poate un pic prea prezenta prajeala asta. Simti si putin caramel pe acolo, iar la un moment dat mi-a adus putin aminte de ciocolata neagra cu ardei iute, dar vag.

Finalul nu e suficient de amar pentru o IPA din punctul meu de vedere, ba chiar ramai cu un pic de dulceata pe limba si cu senzatia ca ai mestecat cu tot cu coaja niste seminte uleioase de floarea soarelui.

In rest, toate la locul lor. O Black IPA destul de reusita, daca mai cresc doza de hamei, probabil ca va fi mai bine. O sa urmaresc evolutia. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 6.9
Aroma - 7.3
Aspect - 7.7
Aftertaste (Postgust) - 5.9

7

Ok

Tip: Black IPA, Alcool: 6%

User Rating: 3.46 ( 4 votes)
[Google]

Related Articles

4 Comments

  1. Salut Razvan. Poti sa imi zici de unde te aprovizionezi? Online sau onsite ? Sau e primita “pe sub mana” direct de la sursa >:)

  2. Asta e o bere care mie personal in place foarte mult, oricum peste alte beri negre din Ro. Gustul de hamei prajit la care faci tu referire mie mi se pare evident de caramel. Dar – firesc – astea sunt aprecieri strict subiective. In plus nu ma consider un specialist, ci mai degraba un cautator de placere. :)

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button