Arhiva cu BereCe-am mai baut

Pipeworks Game of Jones, nimic de glumit

game_of_jonesCei de la Pipeworks Brewing Company din Chicago obișnuiesc să își denumească berile în modurile cele mai ciudate, dacă nu creative. Exemplu și combinația de față, care nu a stârnit (nici nu ar fi avut de ce) “mânia” producătorilor renumitului serial TV.

Game of Jones este un Imperial Milk Stout serios, cu adaos de boabe de cacao și păstaie de vanilie. Se înțelege, și cu lactoză, și cu un nivel de alcool mai generos (10%). Se anunță ceva complexitate deja.

În pahar e la granița dintre maroniu închis și negru, cu un guler bejuliu micuț dar lipicios și longeviv.

Mirosul livrează ceea ce era de așteptat, multă ciocolată cu lapte, dar și cireșe dulci, smochine și o notă de bomboane fondante, ceva înspre bomboanele englezești Parma Violets.

Gustul este într-adevăr complex, descoperind cu ușurință noi și noi lucruri cu fiecare nouă sorbire. Surprinde cu o notă puternică de fructe roșii/negre (cireașă, stafidă, smochină), fortifiată cu puțin alcool. Combinația cu ciocolată cu lapte, la rândul ei intensă cu mult adaos de cacao, aduce aminte de bomboane umplute cu sherry.

Dulceață de caramel, vanilie mai pregnantă, aproape crudă, cu mici note lemnoase. Note de lichior de ierburi chiar, personal m-au trimis cu gândul la sirop de pătlagină. Finalul aduce puțin malț prăjit, mici note lemnoase și un caracter mai “nobil” de alcool, aproape de vinars.

În post-gust rămâne ciocolată neagră pentru multă vreme, alcool doar călduț, caramel și malț prăjit. Corp catifelat, mediu, nu prea acidulat. Dulce, dar nu exagerează. La fel și cu alcoolul.

Foarte complex a fost Game of Jones, aproape aș fi zis că e învechit în vreun butoi, însă nu. O bere care nu are cum să nu fie pe gustul cuiva. Mai multe de la Pipeworks, vă rog!

Review Overview

Gust - 9.5
Aroma - 9.2
Aspect - 9
Aftertaste (Final) - 9.3

9.3

Uau!

Tip: Sweet Stout, Alcool: 10%

User Rating: Be the first one !
[Google]

 

Related Articles

One Comment

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button