Beer World

Primul “badge” românesc pe Untappd

Dacă nu știi despre ce vorbesc aici, rămâi aproape, e de bine.

Un pas mic pentru un Pub, un pas uriaș pentru piața locală de bere artizanală.

Dacă nu folosiți Untappd, aflați că e un fel de rețea socială pentru băutorii de bere. Aici poți să le arați prietenilor ce bere ai băut, să lași scurte recenzii sau să faci muncă de cercetare înainte să alegi ce bei.

În funcțiile de acțiunile tale poți primi mici premii virtuale sub forma de “insigne” (badges) care să ateste că ești serios când vine vorba de bere. Eu am deja peste 1800.

Producătorii sau antreprenorii locali iși pot sponsoriza propriile “insigne” pe care băutorii le pot obține dacă le consumă berea sau le viziteaza localul. Pentru consumatori e distractiv, pentru cei care plătesc e marketing, iar pentru Untappd e un mod de monetizare mult mai puțin intruziv decât un banner.

Primul badge local de la noi este “sponsorizat” de “La 100 de beri”, unul dintre cele mai cunoscute pub-uri din cu bere bună din București. Ca să-l obțineți, trebui să beți o bere La 100 de beri și să dați check-in în aplicație.

Știu, poate părea ceva mărunt, dar cred că e sănătos să investești în astfel de giumbușlucuri și să-ți fidelizezi audiența. Semne bune!

Spor!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button