Arhiva cu BereCe-am mai baut

Riedenburger Weisse Premium – una dintre cele mai bune

Sustine ca e biologica, certificata (adica are ingrediente exclusiv naturale). E nemneasca, cu origini orgolioase, fabrica fiind achizitionata in 1866 de catre o nobila familie de razboinici. Din 1994 fabrica produce exclusiv bere Bio, nefiltrata. Cantitatea e de circa 20.000 de hectolitri anual.

Birra-Riedenburger-Weisse-Premium-BiologicaBlazonul casei este format din coroanele a trei trandafiri, pe fundal negru, dispusi echilateral.

Berea de fata, una dintre cele 24 de sortimente produse in micuta fabrica in care lucreaza doar 15 berari, s-a dovedit a fi surprinzatoare. Initial s-a prezentat ca orice weizen, miros placut, gust cu note de fructe, aroma clasica usor citrica (si care aduce a banana, in opinia mea, nu a alune, cum zice fisa tehnica). Spuma fina si persistenta, racoritoare. Culoarea este de un galben tulbure, chiar mai tulbure decat la alte beri de categorie, explicabila prin modalitatea de productie.

Apoi a urmat surpriza. Desi are un corp bine definit, dens, este lejera. Unele beri “albe” au tendinta de a fi mai dificil de sintetizat de catre ficat; nu e si cazul Reidenburger Weisse Premium. Are un volum alcoolic de 5,4%, care se manifesta discret. Aciditatea este foarte bine echilibrata iar carbogazarea isi mentine prospetimea pana la capat, fara a te impiedica sa bei dintr-o suflare un pahar (daca e cazul).

Daca ne luam dupa cat de baubila este, pot spune ca este una dintre cele mai bune beri weizen, din categoria ei de pret, pe care le-am baut pana acum.

Review Overview

Gust
Culoare
Miros
Retrogust

Recomandata!

Daca ne luam dupa cat de baubila este, pot spune ca este una dintre cele mai bune beri weizen, din categoria ei de pret, pe care le-am baut pana acum.

User Rating: Be the first one !

Related Articles

One Comment

  1. …o bere ramane doar o bere,fie de Craciun,Paste,1Mai insa la promotii castiga cine nu trebuie,de ce sa las sa-mi ia premiul,chiar daca sunt multi….[vorba lui Lapusneanu ]

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button