MotivePareri si Povesti

Să vorbim puțin despre Oriel

Inițial postarea aceasta era despre Oriel X Bereta Templed In Twilight BA (w Blood Orange, Vanilla And Lactose), dar în timp ce o savuram m-am gândit la alte lucruri.

Serios, în timp ce beam berea mai sus menționată si mă pregăteam să scriu că e ca și cum ai bea un hibrid de bere cu vin alb intr-o livada de portocali infloriti într-o noapte de vară fără țânțari, m-am gândit la ce treabă bună face cuplul de la Oriel.

Sincer sa fiu, am avut și eu îndoieli când am fost întrebat despre ei la început. “N-o sa se plictisească lumea de bere în stil belgian? Cum faci să ieși în evidență dacă te limitezi la influențe belgiene? Așa părea că va merge treaba la ei, dar uite că, de-aici din peștera unde m-am izolat de frica pandemiei, lucrurile se văd altfel dacă mă concentrez bine.

În primul rând au îndeplinit cel mai important criteriu în aventura asta cu berea artizanala, au făcut bere bună, constant pe nișa la care s-au înscris. Dincolo de asta, poate e noroc, poate e marketing, poate e strategie de business, nici nu contează. După ce produci bere bună, orice altceva faci bine nu poate decât să te ajute să crești și mai mult.

I-am urmărit încă de când participau la concursuri de homebrewing, au crescut încet și bine (mai ales în ochii băutorilor).

Habar n-am daca sunt pe pierdere, break even sau profit, pentru ca aici nu e Ziarul Financiar, dar din punct de vedere bere, oamenii sunt bine (și sper că se descurcă și financiar). Au experimentat super mult, și-au diversificat portofoliul, au făcut colaborări și au participat la concursuri internaționale.

Și toate astea fără să renunțe niciodată complet la principiile pe care le-au anunțat când au început să facă bere. BA-urile lor sunt mereu printre cele mai bune dintre puținele Made in România și oamenii continuă să vină cu idei noi. Respect ambiția și apreciez calitatea. 

Berea mea preferată de la ei: Oriel Wild Blonde
Ce mi s-ar părea interesant să văd în viitor de la Oriel: Belgian IPA, Quad cu cafea și anason (care să se numească Oriel Coretto pentru că motive.)

Cam atât, doar am zis că vorbim puțin, cheers!

PS: Ne vedem și pe Instagram sau Untappd, dacă vreți.

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button