Arhiva cu BereCe-am mai baut

Sara Bere de Casa Nefiltrata, prospetime din Banat

N-o sa gasiti berea Sara la supermarketul din cartier, dar daca ajungeti prin judetul Caras Severin o gasiti ca parte din oferta unei pensiuni de pe langa Parcul National Semenic.


UPDATE 2019: Au apărut multiple comentarii care sugerează că berea asta e acum oribilă. Am mers și am cumpărat-o din nou. Așa e, față de momentul la care am scris eu acestă recenzie (Aprilie 2015), calitatea berii Sara a scăzut considerabil, îmi pare rău. Cheers!


Recenzia originala din 2015:

Pensiunea cu acelasi nume pune la dispozitia oaspetilor bere proaspata in doua variante, Sara Bere de Casa Nefiltrata si Sara Bere Bruna de Casa.

Producatorul se lauda ca “Bere Sara are o rețetă speciala si in compozitia ei se regasesc  ingrediente 100% naturale si  apă de izvor.”

Varianta nefiltrata a ajuns si la mine, cadou din Banat.

In pahar e portocaliu-intunecata, tulbure cu spuma consistenta, fina,  care rezista foarte bine.

Aroma e foarte proaspata, ca la o IPA. E clar inca de la inceput ca nu s-au zgarcit cu hameiul, simti drojdia, citrice si note slabe de fan cosit.

Gustul e un pic mai ciudat, ierbos, acrisor, simti hameiul si maltul destul de bine, dar parca in doze inverse fata de cum ma asteptam. Note florale si ceva fructe pe ici pe colo, iar finalul e amarui ca la un pilsner bun.

O bere naturala, racoritoare, cu ingrediente de calitate. Sper sa ajung s-o beau si direct de la sursa. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 7
Aroma - 7.8
Aspect - 6.8
Aftertaste (Final) - 7.2

7.2

O bere buna

Tip: Kellerbier, Alcool: 5,2%

User Rating: 3.44 ( 26 votes)
[Google]

Related Articles

11 Comments

 1. Aceeasi poveste rasuflata (a lor, nu a ta!) cea cu apa de izvor. Asta prinde doar la amatori, nu si la cei cu ceva experienta, sau la cei care fac bere. E jalnica si ar cam trebui abandonata pentru ca analizata atent nu spune prea multe despre bere si finalmente nici despre apa per se.

  1. Subscriu! O porcărie rasuflata. Daca SARA este bere de calitate, indiferent de sortiment, atunci este clară priceperea celui care a notat-o cu 7,2 puncte. Jalnică.

   1. Din pacate mi s-a intamplat si mie s-o iau de la raft si sa fie jalnica, e genul de bere care trebuie tinuta la rece si bauta repede. Sticla pe care am avuut eu in fata cand am scris asta, acum aproape 4 (patru) ani, era de 7,2. Dar, hei, fuck me right?

 2. Foarte neseriosi! Comanda facuta de 3 saptamani, achitata si nu am primut niciun produs. Au spus ca trebuie sa platesc in avans ca sa poata sa imi trimita marfa, dupa care au motivat ca sunt foarte ocupati si nu au mai raspuns. Niste jeguri!

 3. Am băut si eu zilele aste din 2 sortimente, nu stiu cate fac , gustul imi aduce aminte de gustul plombelor provizorii de la dentist din anii de demult, nici decum de bere. Oribil , un c.a.c.a.t. cu 10 lei

 4. Dumiriți-mă și pe mine cum se poate bea berea “expandată” Sara (cea neagră). Am desfăcut o sticlă și în secunda 2 jumătate a fost pe jos sub formă de spumă, în timp ce cealaltă jumătate continua să curgă cu o presiune ceva mai scăzută. A doua sticlă desfăcută, aceeași problemă. Am răsturnat-o într-o cratiță de 4 litri, însă și din aia dădea pe afară. Adică până acum n-am folosit cazanul regimentului pe post de pahar … Mizerie la 9 lei. Garantat a fost ultima dată.

 5. La inceptu mi-a placut Sara, apoi mi s-a parut prea condimentata (adica mi s-a parut ca au crescut doza de condimente). Nu stiu exact ce inseamna “condimente” la ei pe eticheta, dar a inceput sa fie nasoala. Apoi cei de la pensiune ne-au tras tzeapa la o rezervare si atunci am hotarat ca asa patron, asa bere… Deci nu mai pun gura pe Sara nici daca ramane ultima bere pe pamant.

 6. Eu am incercat Sara IPA. Rea, da rea nu gluma, de fapt am aruncat aproape toata berea. Nare nici o legatura cu IPA.

 7. Nu o pot inghiti din cauza spumei, gustul nu e cine stie ce wow, dar deranjant e ca are prea multa spuma si nu pot inghiti normal

 8. Am gasit-o si eu la Kaufland. Ceea mai proasta bere pe care am baut-o. Si Bucegi la 2L e mai ok decat SARA. La 7-8 lei ma asteptam sa fie macar o bere blonda obisnuita. Am aruncat toate sticlele.

 9. Cea mai de cacat bere pe care am baut-o în viața mea. Zici ca bei pelin, așa e de amara. GROAZNICA?

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button