Arhiva cu BereCe-am mai baut

Sierra Nevada Pale Ale

Timidă pe un raft de la Mega Image, o bere cu pedigree aștepta liniștită să-și facă datoria.

Sierra Nevada e unul dintre cei mai cunoscuți producători Americani de bere artizanală și a fost printre pionierii revoluției craft din America. Sierra Nevada Pale Ale a apărut pe piața din SUA în 1980 și, 40 de ani mai târziu, e disponibilă oficial și în România.

Știu, nu e nici vreo noutate și nici vreo bombă cu hamei care să-ți dea senzorii peste cap, dar e “o clasică” și una dintre cele mai cinstite beri de tip Pale Ale pe care le poți cumpăra acum în România la supermarket. Când a aparut berea asta, nici auzise lumea de hamei Citra, azi e printre cele mai populare din lume.

Este “old school”, perfect echilibrată, nici prea mară, nici prea dulce, aromată, lejeră și fără defecte. Eu, când deschid frigiderul și mă bag în seamă cu ea, știu clar că n-o să fiu dezamăgit.

Din punctul meu de vedere e important că acum găsim Sierra Nevada Pale Ale la supermarketul din cartier. E chiar produsă în SUA, nu sub licență sau mai știu eu ce combinație dubioasă, și, din câte îmi dau seama, are aceeași calitate ca și când am băut-o în partea cealaltă a oceanului Atlantic. A costat 12 lei.

Alte beri artizanale asemănătoare ca stil disponibile la Mega Image:

Cearfisă Pale Ale – 12 lei
Williams Joker IPA – 13 lei
Capra Noastra IPA – 11,5 lei
Zaganu Sturionul Pale Ale – 9,7 lei

PS: Umblă vorba pe grupuri că au adus la același supermarket și o bună parte din portofoliul celor de la Stone, eu nu le-am găsit încă, dar este și aceasta o veste excelentă.

Cheers!

Related Articles

3 Comments

 1. Salut!

  Le am “servit” pe ambele recent in vacanta in afara tarii si am fost dezamagit.
  Ma asteptam la ceva memorabil dar am gasit ceva cu gust de carton umed si vagi urme de aroma de hamei.

  Inca o dovada in plus ca berea craft , berea vie, trebuie tratata corect ( pastrata la 4-8 grade/ferita de lumina ) si bauta repede ( 1-2 luni de la data fabricatiei).

  Inca un motiv in plus pentru a verifica termenul de garantie si a consuma produse “locale” , cu tot respectul pentru legende.

  Hai noroc!

  B

 2. M-am bucurat sa vad pe raftul unui supermarket (Mega Image) beri de la Sierra Nevada si Stone (aici in Brasov).
  Din ce am discutat cu prietenii pe UntaPPD in Bucuresti gasesti si beri de la Kona, probabil o sa ajunga si in Brasov, cu ceva intarziere.
  Ma asteptam ca astfel de beri sa gasesti la Tragul de bere Auchan, da na, poate pe viitor.
  Sa aveti spor.

 3. La Mega din zona de la mine (Timisoara) mai au acum si de la Kona, odata cu Stone. Plus berile de la Urban Brewery , pe care probabil nu o sa le cumpar in veci, dupa ce am aruncat IPA-ul la cos cu tot cu sticla, la un craft beer fest.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button