Arhiva cu BereCe-am mai baut

Southern Tier Plum Noir, bună, dar ceva lipsește

plumssssssSouthern Tier sunt din New York si se pare că sunt cunoscuți pentru beri care te anunță incă din titlu (si scurta descriere, desigur) ca vor fi delicioase, cum ar fi Crème Brûlée și Choklat.

Din același motiv mi-am și luat Plum Noir, din seria Blackwater a berăriei, un porter ”imperial” cu prune italienești, ”susine” pe limba lor. 8%. Combinație generoasă de malțuri negre, hamei Chinook și Willamette, totul sună bine.

Arată bine, neagră de tot cu mici nuanțe rubinii ici colo, un guler mic de spumă, nu prea longeviv. Miroase excelent, ca un mochaccino bun (genul care ustură la portofel): ciocolată cu lapte, spumă, puțină vanilie, puțină scorțișoară, cafea îndulcită. Un iz de trabuc și note de prune uscate și stafide.

Dar s-a mai întâmplat de multe ori ca gustul să nu fie pe măsură. Ciocolată cu lapte și un pic de gem de prune în start, nu foarte strident. Malțul negru urmează și nu prea se face simțită multitudinea de varietăți de malț, aducând în principal arome de pâine neagră prăjită, aproape arsă.

O notă de cafea americano salvează finalul, dar nicăieri pe lângă complexitatea din miros. Hameiul Chinook face și el gălăgie pe final, destul de amar.

Ușor de băut, corp mediu, nu foarte acidulată. Post-gustul e destul de simpluț, aproape nefericit, pâine și grâne arse, zaț și doar câteva fâșiuțe de ciocolată neagră.

Per total nu a fost un porter rău, mai ales pentru cei cărora le place mai ”ars”, dar nu a și arătat cu ce se lăuda, cel puțin nu în gust. Nu vreau să par cârcotaș, dar pe la 10€ te aștepți să îți răsfeți papilele ceva mai mult. Mai încercăm. Noroc!

Review Overview

Gust
Aroma
Aspect
Aftertaste (Final)

Se vroia mai mult

Tip: American Porter, Alcool: 8%

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button