Arhiva cu BereCe-am mai baut

Spencer Trappist Ale: Si calugarii americani stiu sa faca bere

DCIM101GOPROBere belgiana de la o manastire americana. Globalizarea face minuni!

Se stie ca nu oricine are voie sa faca bere la manastire si sa-i spuna “trapista”, trebuie sa primesti acceptul Asociatiei Internationale de Bere Trapista.

In prezent sunt 11 fabrici de bere care se pot lauda cu aceasta “onoare” si toate apartin de cate o manastire. Avem 6 in belgia, 2 in Olanda, si cate una in SUA, Italia si Austria.

De ce au vrut si calugarii americani sa faca bere? Nu le mai ajungeau banii. Asa ca, in 2010, a aparut Spencer, prima bere de tip “trappist” facuta in America.

Sa vedem ce stie.

Spencer Trappist Ale are o eticheta frumoasa si eleganta, iar in pahar arata la fel de bine. Aramiu intens, putin tulbure cu spuma exact cat trebuie.

Miroase placut. Simti drojdia, cereale de calitate si note fine de mere verzi si banane.

Gustul e puternic, acrisor, plin de arome suculente. Simti mult coriandru, portocala, drojdie, corcoduse verzi si capsuni. La  final distingi un pic de amareala de hamei care anuleaza dulceata de cereale si rezultatul e oarecum plictisitor.

O bere belgiana buna, corecta, facuta dupa norme. Poate putin prea intensa, dar e posibil sa fiu subiectiv. E de incercat, eu am luat-o de pe Beercademy.ro. Hai, noroc!


Review Overview

Gust - 8.6
Aroma - 8
Aspect - 7.9
Aftertaste (Postgust) - 7.6

8

Buna!

Tip: Trappist Ale: Alcool: 6%

User Rating: Be the first one !
[Google]

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button