Beer World

Starea berii artizanale românești: Ianuarie 2018

A început un an nou și deja se întamplă multe lucruri bune în lumea berii artizanale din România.

În primul rând, vești importante de la RateBeer.com, al doilea cel mai important site de recenzii și informații despre bere din inimile voastre (wink, wink).

1) Pentru prima dată în istorie, în top 50 beri românești nu se mai regăsește nicio bere industrială (macro). Ursus Black era acum vreo 2-3 ani pe primul loc, iar acum câteva săptămani a iesit din top 50. Semne bune, semne bune!

2) Apoi, tot băieții (și fetele?) la Ratebeer au ales cele mai tari fabrici de bere nou apărute la nivel global, iar Wicked Barrel, un gypsy brewer din Bicaz a ieșit pe locul 2! Wicked Barrel a iesit destul de bine și in competiția noastra cu “Cea mai bună bere românească in 2017“, locul 1, deci suntem de acord cu concluzia lor.

3) La faza pe țări, în opinia RatebBeer, cei mai buni berari din România sunt cei de la Hop Hooligans. N-avem obiecții nici aici.

In rest…mișcări pe ici pe colo. Ground Zero se extinde, HopHead face o bere cu Hop Hooligans, la Cluj a apărut Kutuma Brewery și se anunță multe fabrici noi în 2018. Umblă vorba că vom avea chiar și un bar nou de bere artizanala în București.

Personal, abia aștept primele beri românești “Barrel Aged” și simt că momentul e aproape.

Dacă ați mai aflat lucruri noi, Universitatea de Bere are acum și un grup de discuții pe facebook, dați join și vorbim acolo. Spor!

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button