Beer World

Stella Artois a ales “maestrul berii la draught”

Sursa foto: www.zimbio.com
Sursa foto: www.zimbio.com

Editia 2014 a competitiei “Stella Artois World Draught Master” a fost castigata de Marjolein Geuens, o tanara din Belgia care stie sa toarne bere la perfectie.

Stim cu totii ca belgienii nu se joaca cand e vorba de bere la draught, juriul a analizat cu atentie toate cele noua (9!) etape ale servirii unui pahar de bere.

Fata asta (simpatica) le-a respectat pe toate si a castigat titlul de “World Draught Master” fara probleme. Acum va fi Ambasador pentru Stella si pentru berea turnata cum trebuie in pahar.

Si ca sa mai invatam ceva, iata cele 9 etape ale berii la draught:

 

1. Purificarea – Paharul este curatat si clatit

2. Sacrificiul – Se deschide robinetul cu o miscare eleganta si primii stropi de bere ajung in pahar.

3. Alchimia Lichida –  Paharul trebuie tinut in unghi de 45°, chiar sub robinet.

4. Coroana –  Coborarea treptata a paharului permite ca spuma sa se formeze in mod natural.

5. Desprinderea – Robinetul este inchis rapid si paharul este indepartat.

6. Decapitarea – Excesul de spuma este indepartat fara mila.

7. Judecata – Spuma trebuie sa aiba doua degete.

8. Curatarea – Paharul este curatat.

9. Rasplata! – Paharul este servit pe un coaster curat cu emblema spre client.

Tags

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close