Beer World

Târgul de bere de la Auchan în 2020

Targul de bere de la Auchan a ajuns la ediția a XI-a și mi-am adus aminte de vremurile bune.

Recunosc, nu prea m-a mai interesat Targul de bere de la Auchan în ultimii ani, și-a cam pierdut din strălucire la un moment dat, mai ales pentru că au apărut multe alternative de bere nouă și bună pe piață.

Acum 6-7 ani mergeam acolo ca la Disneyland și cred că pentru mulți a fost o poartă de intrare spre berea artizanală. Pentru că vrem mereu ceva noua, cu timpul ne-am cam plictisit de beri belgiene consacrate și englezești populare, dar la început era o sursa excelentă pentru entuziaști (și cred că și azi ar putea fi pentru “începători”). Văd că am scris în 2014 și 2015 despre târg.

Anul acesta m-au contactat oamenii de PR de la Auchan ca să-mi trimită niște bere pișcotărească, așa că mi-am adus aminte cu forța că încă mai există “Targul de bere”. În poza de mai sus e selecția pe care am primit-o eu.

N-am văzut lista cu toți producătorii prezenți, dar am reținut din comunicarea lor că anul acesta au 13 micro-berării românești la raft. Asta e foarte bine, sper să crească de la an la an.

Și că dacă reprezentanții Auchan citesc aceste rânduri, sper să ia în considerare ca măcar pentru târg să investească în beri mai exotice.

Știu, trebuie să țină cont de buyer persona și buget, dar dacă mă întrebi pe mine, ar atrage mai mult atenția cu beri precum cele pe care ele găsim acum pe beeracademy.ro, Hopsclub.ro sau craftbeer.ro și ne-ar aduce înapoi și pe noi ăștia mai plictisiți și snobi care am încercat deja tot ce se poate încerca și pe care nu ne mai încântă nici măcar Cantillon la draft în fața blocului.

Voi ați fost anul acesta? Cum stă treaba? Este live pana pe 21 iulie. Cheers!

PS: Ne vedem și pe Instagram sau Untappd, dacă vreți.

Related Articles

2 Comments

 1. Salut,
  Dupa cum bine spui, cel putin pentru mine acest targ mi-a dat oportunitatea sa degust si sa ma bucur de peste 200 de sortimente de bere belgiana, pe care nu prea le gaseam oriunde, mai ales ca in anii precedenti, la 1-2 luni dupa targ reduceau preturile tuturor berilor substantial, prin urmare luam beri belgiene cu 3 – 5 lei sticla.
  Din pacate, de la an la an targul a fost tot mai slab, adica pe langa cele 250 de beri care sunt prezente la raft in orice zi, au mai adaugat inca cateva beri si spun ca au 300. (Asa si este , au 300), insa pentru mine au venit cu 6 sau 7 beri noi. In afara de berile pe care le aveau deja , au mai adaugat Apostel (care era deja prezent de ceva vreme in Selgros), Hop rider (IPA-ul era deja prezent in Selgros), Ce Ar Fi Sa (pe care le gasim si pe la Carreforur (mai putin Red ale), Zaganu Rosie si IPA pe care le gasim la magazine sau terase de profil (insa la targ sunt la un pret ok, 8 ron bucata), Capra noastra fara alcool (cine ar cumpara bere artizanala fara alcool la 10 ron sticla), personal cred ca-i o ….. si cam atat. In rest mai erau scoase in fata Csiki Sor (sortimentele mai cunoscute, Suceava , Solca, Bermans, Franziskaner weiss si dunkel weiss, Birra Moretti, Zimbru, Red Revolution, Corvus, Indigen , Gorun, + inca cateva , poate i-mi mai scapa vre-o bere. Cel putin asta este oferta la Auchan Brasov (si am vizitat ambele magazine din Brasov). Ceva pahare, desfacatoare.
  Cele 13 micro berarii erau deja prezente la raft, doar ca au mai adus cate un sortiment in plus fata de ce era deja.
  Ma astept sa intre cu beri din cehia, Germania, Austria, artizanale sau nu, slava cerului, cred ca doar aceste 3 tari au peste 4 – 5.000 de beri. Ce pretentii la America, Canada, Australia…… De berile artizanale de pe Beeracademy, bereta, hopsclub, craftbeer, etc. ce sa mai , cred ca nici nu stiu ca exista astfel de beri.
  Prin urmare un targ foarte slab, cel putin pt. mine care ma apropii cu pasi rapizi de 900 de beri pe utappd.
  Sa aveti spor.

 2. In provincie am fost foarte dezamagit. Singurele beri noi au fost Apostel x2 si Hop Rider x3. Anul trecut au avut extrem de multe, mai ales belgiene si la preturi bune, dar da, nu s-au vandut (vazand dupa cum le carau cu carucioarele inapoi in depozit).

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button