Arhiva cu BereCe-am mai baut

Trooper – Iron Maiden Beer

iron-maiden-beerMi-a atras atentia Eddie, plasat pe raft intr-o pozitie non-comerciala. Imi plac etichetele interesante dar unele, cum e cea a unei beri belgiene cu un pitic desenat naiv, te impiedica sa cumperi produsul.

Nu si de data asta, cu atat mai mult cu cat iti sare in ochi textul “Premium British Beer”, imediat dupa Iron Maiden. Nu am pus-o in cos din prima, m-am mai uitat pe rafturi dar incepusem sa fredonez incetisor “I am a man who walks alone / And when I’m walking a dark road…” astfel incat am decis sa pun capat obsesiei.Asa cum explica eticheta, Trooper este un omagiu adus unui atac al cavaleriei britanice asupra unui punct de artilerie rusesc, in timpul razboiului din Crimea. Tot eticheta ne spune ca atacul in sine s-a terminat cu o baie de sange pentru britanici, pentru simplul motiv ca a fost interpretat gresit un ordin al ofiterului superior. De aici omagiul, pentru cei 600 cazuti.

Berea in sine se prezinta bine. Desi pe eticheta este scris “hand crafted by Robinson Brewery” iar aroma initiala este de acord cu acest aspect, restul nu convinge. Ma explic: culoarea perfect echilibrata, ambrata luminoasa; gustul aproape rotund, dar cu personalitate; este puternic aromata (partea amara nu vine doar din hamei ci si din aromele citrice) iar senzatia de fructe (eu am reusit sa disting la un moment dat gust de mar verde) este persistenta.

Spuma rezista pe pahar chiar si dupa consum, carbogazarea este fina, placuta. Curios, m-am informat despre producator, Robinson. Undeva in prezentare oamenii recunosc: “Our massive investment into the brewery brings ‘cutting edge’ technology.” Deci “hand crafted” ce-o fi insemnand? Apasat pe butoane?

Pe scurt: tehnic este bine structurata. Este o bere care merita bauta. Chiar savurata, la cat costa (circa 4,5€ sticla de jumatate de litru).

Review Overview

Gust
Aroma
Retrogust
Culoare

De incercat, without fear

Pe scurt: tehnic este bine structurata. Este o bere care merita bauta. Chiar savurata, la cat costa (circa 4,5€ sticla de jumatate de litru).

User Rating: 3.45 ( 1 votes)

Related Articles

One Comment

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
%d bloggers like this: