Arhiva cu BereCe-am mai baut

Ursus Retro Nepasteurizată

Anul trecut a fost o avalanșă de beri nepasteurizate și “craft quality”, dar nu s-a terminat, a apărut Ursus Retro Nepasteurizată.

Producătorul spune ca “te duce cu gândul la vremurile petrecerilor în stil analogic, când distracția era cu adevărat legendară”.

Eu știu o singură persoană care dădea petreceri legendare în stil analogic, tata. L-am invitat la o degustare de Ursus Retro. Aflăm la final și părerea lui.

Berea arată binișor în pahar, aurie, limpede cu un guler potrvit de spumă aerată.

Miros de carton umed și cereale cu puțin alcool. Slab acidulată, corp mediu.

Gust dulceag cu note de pâine, apă sălcie, cereale, diacetil și mere verzi.  Spre final o fantomă de amăreală generică se face simțită, dar nu ajută la nimic. Un pic grețoasă, dar, dacă e super mega rece, probabil că nu se mai simte.

Tata și-a rezumat recenzia la un singur cuvânt: leșinată.

Review Overview

Gust - 4.7
Aroma - 4.4
Aspect / Corp - 6.7
Aftertaste (Postgust) - 5

5.2

Leșinată

Stil: Lager, Alcool: 5,3%

User Rating: 3.11 ( 16 votes)
" class="pin-it-button" count-layout="vertical">

Related Articles

4 Comments

 1. imi pare rau…..am gustat si io ursus bere…..dupa frantziskanner!…….si e super….
  nu-i nici lesinata…..e ffff blinda…….mai decat frantzis…..si are note ori florale ori de fructe de padure….si gust de lapte cu cacao+cafea!…..mi s-a parut super!…..chiar peste multe “crafturi” romanesti!….e peste nenea iancu!….care este intre frantzis si stephaner care nu mi-a placut!….e un frantzis prea tunat-kitchos!….”untu”pre tare si curge alcoolic repede si tare!….pe cand retro mi s-a parut un fel de sora a lui frantzis!….pe bune!…nu fac mishto!….io am gustat un acu in iulie 2021!…..e cea mai buna bere romaneasca pin acu pt. mine!….am gustat timisoreana si au castrat-o si indulcit-o astia de nu mai stii ce-i aia!….am gustat ciuc!….ffff rafinata dar avea un gustuletz de otzet!….fff putin, poate a stat in caldura de la magazin prea mult si nu e de la bere!……ciucas inca n-am gustat!….am in frigider.
  chiar e buna bverea!….incredibil pt. o “romaneasca”!….guinness cu scrum nu mai vreau in viatza mea!……
  mentionez ca nu-s reviewer pe bani!….nu iau de la nimeni valuta forte sa zic phrostii!…..
  chiar e fff faina!….nush de ce nu e apreciata!….
  si beck’s!….pe linga heinek. si carslb. romanesti e super!….e amara!….dar e supla si nu apoasa chiar un pic corpolenta!….parca-i o fotomodea nemtzeasca bronzate si cambrate subtire-puternica!….ma scuzati……
  chiar cred ca e aproape la acelasi nivel cu untoasa-blinda municheneza!……

 2. ohh…..si silva neagra1….thoamne!….cu gust de cafea-boabe arse complet!….bitum!….ca guinness cu scrumm!….nu-i adevarat!…..
  retro cred ca a fost facuta fff bine!….are gust de fructe/flori (nush ce dreac sincer) si nu otzet ca dristor!…..si chiar are gust de lapte cu cafea+cacao toate aromele foarte bine diferentiate!….si spuma e oki!….la frantzis e din cea mai buna pare-mi-se!….se expandeaza cel mai promt!….e fina dar se simte!….la beck’s e asa fina ca nu se simte nici dupa ce agit sticla si pun gura sa-mi vina toata spuma!…..

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button