Arhiva cu BereCe-am mai baut

Weihenstephaner Hefe Weissbier, arta berii de grau

weihenstephaner_hefe_weissbierWeihenstephaner Hefe Weissbier este una dintre cele mai cunoscute, dar si printre cele mai bune beri din grau.

E genul de bere care e buna, pur si simplu. Oriunde o gasesti, o comanzi si stii ca vei primi o bere buna. Nemtii care o produc (Weihenstephan) se pot lauda cu cea mai veche fabrica de bere care a functionat continuu inca din 1040. Deci… putem sa presupunem ca oamenii se pricep.

De obicei pastrez concluziile pentru final, dar, sincer sa fiu, cred ca nu e niciun secret ca urmeaza sa vorbim despre o bere foarte buna.

“Hefe”-ul din denumire inseamna drojdie, adica e tulbure, nefiltrata cu drojdie prezenta la datorie.

In pahar e portocaliu-tulbure cu un guler substantial de spuma, exact cum trebuie. Miroase din plin a banane, a cuisoare si a paine crocanta, proaspata cu drojdie multa. Delicios!

O bere foarte echilibrata cu corp catifelat, aproape cremos. Gustul e si el ca la carte. Din nou banane, mirodenii, putina dulceata de miere si note fine de piersici si paine. Amareala de hamei este excelent introdusa in cantitati foarte modeste pe toata durata experientei gustative.

Finalul reia aromele de mai sus cu un plus de intensitate care pica la fix. Excelent! Din experienta, pot sa zic ca merge foarte bine cu mancaruri picante sau puternic condimentate. Hai, noroc!

PS: Pentru ca are un nou distribuitor (URBB) ma astept sa gasesc Weihenstephaner Hefe Weissbier din ce in ce mai des pe la supermarketuri si baruri. Nu e de ocolit. Din punctul meu de vedere, poate fi considerata definitia stilului hefe-weissbier.

Review Overview

Gust - 9
Aroma - 9.2
Aspect - 8.5
Aftertaste - 8.9

8.9

Excelenta!

Stil: Hefe Weissbier, Alcool: 5,4%

User Rating: 4.36 ( 9 votes)
[Google]

Related Articles

One Comment

  1. Una dintre berile mele favorite. Ce este ciudat, ca desi foarte bine cotata in general, personal o gasesc sub Franziskaner sau Edelweiss (ambele hefeweizenuri evident). Poate as fi preferat un aftertaste mai puternic dar deja ii caut defecte unde nu sint.

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button