Beer World

Where to Drink Beer: România apare în cartea despre cele mai tari locuri cu bere bună

Suntem pe hartă!

Acum un an, un publicist de la editura Phaidon ne-a trimis (mie și altor cătorva “influenceri”) o invitație să ne dăm cu părerea în noua carte a lui Jeppe Jarnit-Bjergsø, fratele lui Mikkell de la Mikkeler și fondatorul Evil Twin Brewing.

Omul a “scris” o carte despre cele mai faine locuri de băut bere din lume și pentru că n-avea chef timp (evident) să zboare peste tot, a întrebat pe alții ce și unde se bea pe aici pe la noi.

Am completat un formular cu recomandări și ei au ales ce-au crezut.

Din recomandările mele au ales pentru România Mikkeller Bar Bucharest, Flaviu Odorhean scos în față Blend Brews & Bites (Cluj), iar Laurentiu Bănescu a recomandat Zăganu Craft Beer Bar (dooh). Are și un citat pe acolo, parcă l-am mai auzit, e bun. Evident, toți am putut face mai multe recomandări locale, a ales editorul ce i s-a parut mai cool.

Mai sunt alte două localuri propuse de Ionuț Ciobota, Szimpla din Sf. Gheorghe și Le Petit Naples din Satu mare. N-am auzit despre ele, dar acum sunt oficial trecute în cartea asta cu nume frumos și copertă hipsterească.

De remarcat că, pe harta lor, România a rămas lipită în partea… friguroasă a Europei, cu băieții veseli. Percepții, percepții.

În rest, cartea e drăguță, domnul Jeppe a concluzionat că cel mai fain oraș din lume pentru băut bere bună este New York. Printre favoritele lui se numară si Bruxelles (din motive de Cantillon), Charleston (pentru că e și mâncarea bună), Chicago și Bamberg (pentru că Schlenkerla). Grafica e simplă, dar modernă, iar cartea e de o calitate excepțională.

Faptul că România apare într-o carte despre bere bună se datorează în mare parte micilor antreprenori care au mișcat lucruri în piață. Mă refer la producători ca Zăganu, Ground Zero, Bereta, Hop Hooligans, Perfektum, Hophead (și mulți alții), dar și la oameni care riscă și adoptă berea artizanală când deschid un bar sau restaurant. Cheers to you all!

Dacă vă încântă să aveți cartea asta acasă, atunci o găsiți pe Amazon. Mai jos puteți vedea și recomandarile mele de baruri în afara României.Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button