Ce film merge la o bere

World War Z – excitant fara finalizare

Omenirea trece printr-un momet de grea cumpana: cinci scenaristi si un regizor, plus Brad Pitt, au reusit doar sa copieze Resident Evil si cateva scene din Half-Life (da, dintr-un joc care implineste 16 ani). Totul intr-un ritm alert si aproape vesel, daca ar fi lipsit Z-ul, de la zombi. Deci treaba se strica rapid, intr-un cadru banal si dupa o idee fumata de toti blogarii care au impresia ca pentru a deveni autor de SF este suficient sa stii sa te semnezi. Dincolo de aceste considerente, Brad Pitt reuseste sa salveze partial filmul, sensibilizand cel mai probabil audienta feminina. Scene intregi pline doar de expresia lui de catelus ranit. Adorabil.

brad_pitt_wwz
Brad Pitt World War Z

Actiunea e destul de moale, daca ar fi sa o comparam cu tensiunea in care te tine una dintre misiunile imposibile ale lui Cruise sau spectaculoasele sarcini de serviciu ale lui James Bond.  (off-topic: la inceputul anilo ’50 Justerini & Brooks, a.k.a. J&B fuzioneaza cu o alta companie si se relanzeaza; in 1953 iese primul film cu James Bond; traim intr-o lume plina de coincidente, ce naiba!). Personajele feminine sunt sterse si cea mai sexy aparitie e o cercetatoare destul de trista, cu un pic de manifestari emotive, pe-ici-pe-colo. De fapt, cam toti lasa impresia de sters, de viata fara pic de vlaga.

Doua chestini sunt de apreciat: numarul zombilor este imens. Se vede ca au facut eforturi sa depaseasca Resident Evil: mai multi zombi, mai rapida infectia (10 secunde!!!). Dar, intr-o eventuala continuare ar mai avea de lucrat la personajul principal, Milla Jovovich (foto Milla-Jovovichdreapta) il bate oricand pe Pitt la impact printre fanii genului; ceva efort ar trebui depus si la solutia pentru rezolvarea dezastrului, la niste idei poate un pic mai originale. A doua chestiune este viteza zombisorilor. In World War Z au viteza serioasa, pun suflet in urmariri. In R.E. viteza este rezervata exclusiv pentru monstri de clasa Boss. Nu am priceput niciodata de ce un zombi trebuie sa fie lent si imbecil; in natura nu-i asa, animalele care vaneaza sunt rapide, adaptate si eficiente.

Toata actiunea creeaza un soi de tensiune, de interes. Dar imi aminteste de vremea liceului, cand conversatiile cu cea mai draguta colega de clasa ramaneau la stadiu de dialog. Excitant si cam atat (nu, eu nu sunt unul dintre cazurile fericite).

Pe scurt, un film de maximum 2 beri, fara pretentii de discutii dupa.

Anul: 2013

Regizor: Marc Forster

IMDB: 7,1 (exagerat!!!)

PS: desi nu joaca in film, Angelina Jolie apare in fotografiile oficiale, arhiva filmului, de pe IMDB.

PPS: intre actori apare si Rath Vibol a.k.a. Maddox Chivan Jolie-Pitt, in rol de zombi. Ha!

 

 

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
%d bloggers like this: