Arhiva cu BereCe-am mai baut

Zăganu 500 Imperial IPA

La mulți Ani!

Am prins o sticlă de Zaganu 500 Imperial IPA la Casa M60 (Bucuresti) într-o duminică la brunch. M-am bucurat că au lansat bere aniversară, dar și că sunt încă în business dupa 5 ani. E semn bun pentru producătorii independenți din România.

Berea se numește așa pentru că la Măneciu, orașul care găzduiește fabrica Zăganu, Henri Coandă a testat un tren suspendat care a mers cu 500km/h si care trebuia sa faca 7-8 minute intre Ploiesti si Bucuresti.

In pahar e chihlimbarie, ușor tulbure și oferă un guler modest de spuma gălbuie. Miroase a cereale umede, drojdie cu puțin sirop de coaja de portocala și o urmă de diacetil.

Corp mediu spre solid, slab acidulată.

Gust dulce cu alcool prezent de la prima înghițitură, cam prea prezent.

Simți note de malț caramelizat, cereale mucegăite care strică distracția (plus ceva carton umed), portocale, mere coapte, rășină de brad, sirop de zahăr. Valurile de amăreală discretă se intensifică spre final.

E destul de greoaie, iar alcool-ul nu ajută deloc. Nu pot sa zic că am simțit nevoia să beau toată sticla, dar apreciez efortul. Sper ca la următoarele loturi să fie mai bine.

Cheers!

Recenzie

Gust - 6.5
Aromă - 6.3
Aspect / Corp - 7.4
Aftertaste (Postgust) - 6.7

6.7

Ok'ish

Stil: Imperial IPA, Alcool: 10%

User Rating: 3.2 ( 4 votes)

Related Articles

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button