Arhiva cu BereCe-am mai baut

Zaganu IPA, un mare pas inainte

zaganu_ipaAm asteptat cu nerabdare berea asta de la Zaganu pentru ca mi s-a parut de datoria lor (ca pionieri ai berii artizanale in Romania) sa faca si altceva in afara de “bere blonda”.

In fine, poate ca am fost eu nerabdator, poate ca s-au miscat ei incet, important e ca acum avem si “altceva” pe langa clasicele Zaganu Blonda si Bruna.

Zaganu India Pale Ale (IPA) este oficial prima bere de tip Ale din portofoliul lor.

N-a durat mult de la momentul cand mi-a fost livrata si pana cand a ajuns in pahar. E aramie, curata cu un guler pufos de spuma alba.

Miroase bine, hamei de calitate cu note florale dulci si cereale ude. Corp mediu, bine acidulata. Pana aici totul ok.

Gustul e amarui, echilibrat, nu foarte intens, cu o baza solida de malt si note slabe de fructe tropicale si mere verzi. Nu se intampla prea multe, dar nici nu esti dezamagit.

Finalul e amar, sec, fara artificii. Ramai pe limba cu o amareala usor aromata.

A iesit foarte bine pentru prima lor bere de acest tip. E buna si creste substantial valoarea ofertei autohtone de bere artizanala. Chiar daca au folosit hamei american, as zice ca aduce mai mult cu o IPA englezeasca, mai domoala.

Eu am comandat-o de pe berero.ro, 9 lei. Hai, noroc!

Review Overview

Gust - 7.6
Aroma - 7.4
Aspect - 7.9
Aftertaste (Postgust) - 7.1

7.5

Buna

Tip: India Pale Ale, Alcool: 5,6%

User Rating: 3.44 ( 13 votes)
[Google]

Related Articles

11 Comments

  1. Well…felicitari , tocmai am baut o bere zaganu India pale ale si sunt fff incantata. Am petrecut cam 6 luni in Belgia printre multe “berarii” “beri” “berare”…etc …eu asociam Belgia cu vaca mov de ciocalata nicidecum …nu mi-a trecut prin cap că ar fi vorba de un regat al berii …unde si mancarurile se fac cu bere …unde mai pui ca si manastirile, in loc de apa sfințită fac bere. Dar nu despre cat de cool e tinutul vacilor mov, care nu există, vroiam să va zic. Dr fapt am vrut să va felicit ca berea zaganu pe care am savurat-o azi se ridica la acel nivel de bere buna. Felicitari!

Spune tu, in cuvinte!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button